Martin Károly Rôzne

Vo Zvolene prvý sneh!

Keďže Martin do Zvolena „bieleho koňa“ nepriniesol, urobil tak Mikuláš s Ambrózom. V noci zo 6. na 7. decembra napadol v meste prvý sneh – čo je prvým vážnejším znakom blížiaceho sa príchodu pani Zimy.

Údržbu miestnych komunikácií (vrátane chodníkov, parkovísk a verejných priestranstiev) má na starosti Mesto Zvolen a vykonáva ju jeho zmluvný partner Banskobystrická regionálna správa ciest. Niektoré komunikácie a plochy majú však na starosti aj iné subjekty, či obyvatelia bytových a rodinných domov.

Zimná pohotovosť trvá už od novembra a to znamená, že v prípade väčšieho sneženia a mrazov, by mali byť mestské komunikácie včas spojazdnené a spriechodnené. Dôležité je, aby stav vozoviek, chodníkov a ďalších plôch bol počas celého zimného obdobia v takom stave, aby neohrozoval zdravie a majetok obyvateľov. Dnes ráno vo Zvolene museli vodiči i chodci na niektorých komunikáciách dávať väčší pozor, pretože sa na nich vytvorila námraza. Zimné pneumatiky na vozidlách a vhodná obuv na nohách chodcov by však už mali byť v tomto čase samozrejmosťou!

Text a foto: Martin Mázor

Zvolen prvy sneh
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM