Správy

Vo Zvolene sa chystá nevšedná akcia. Priblíži aj fascinujúci mikrosvet dreva

Program Noci Drevárskej fakulty je pripravený pre všetky vekové kategórie, budúcich aj bývalých študentov, priaznivcov, ale aj zvedavcov túžiacich prezrieť si aj zvnútra netypickú budovu univerzity, ktorá je jednou z dominánt mesta.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene sa chystá nevšedná akcia. Priblíži aj fascinujúci mikrosvet dreva
Foto: Nicole Regecová

Netradičnou formou a v netradičnom čase budú môcť v stredu večer spoznať návštevníci všetkých 12 katedier Drevárskej fakulty Technickej univerzity (TU) vo Zvolene. Od 17:00 sa tam uskutoční druhý ročník podujatia Noc Drevárskej fakulty.

„Podujatie je určené pre všetkých, ktorí majú záujem dozvedieť sa viac o možnostiach vzdelávania, ako aj o práci vedeckých či umeleckých pracovníkov Drevárskej fakulty TU vo Zvolene,“ uviedla hovorkyňa univerzity Ľubica Benková. „Návštevníci budú mať možnosť zažiť zaujímavý program, spoznať vedu a umenie z novej perspektívy,“ dodala.

Program je pripravený pre všetky vekové kategórie, budúcich aj bývalých študentov, priaznivcov, ale aj zvedavcov túžiacich prezrieť si aj zvnútra netypickú budovu univerzity, ktorá je jednou z dominánt mesta Zvolen.

„Návštevníci budú mať za úlohu pomocou orientačnej mapky v zložitej budove vyhľadať pracoviská a spoznať tak vedeckovýskumnú prístrojovú infraštruktúru fakulty, prácu pedagógov, výskumníkov a umeleckých pracovníkov, ako aj jej výsledky,“ priblížila program Benková.

Návštevníci sa napríklad na chvíľu vžijú do role hasiča, spoznajú fascinujúci mikrosvet dreva či tajomný svet peňazí. „Spolu navštívime ‚dizajn café‘, odhalíme príbeh nábytku a rozmanité tvary a tváre dreva a presvedčíme sa, že matematika, chémia a fyzika môžu byť aj vďaka geometrickým ilúziám a kúzlam optiky skutočne magické,“ doplnila hovorkyňa TU. Ako odmena za absolvovanie stanovíšť bude čakať každého účastníka nielen malá pozornosť, ale aj známky v jeho študentskom indexe.

Záštitu nad podujatím prevzali rektor TU Rudolf Kropila a prezident Zväzu spracovateľov dreva SR Igor Patráš.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM