Webnoviny - Krimi

Vo Zvolene sa pobili policajti, vec pôjde pred súd

Peňažný tresty 300 eur musí zaplatiť bývalý 29-ročný príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Zvolene Norbert Zelenák.

Rozhodol o tom dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici, ktorý potvrdil verdikt prvostupňového súdu, že Zelenák počas služby napadol svojho veliteľa hliadky a tým spáchal prečin medzi vojakmi.

Incident medzi Zelenákom a jeho veliteľom hliadky sa stal počas spoločnej služby vlani v januári. Veliteľ vyzval Zelenáka, aby prestal telefonovať a vystúpil z auta na vykonávanie služobnej činnosti. Ten ho však so slovami „ty mi nebudeš rozkazovať“ chytil pod krk a udrel päsťou do tváre. Za to Zelenáka začali trestne stíhať a prepustili zo služobného pomeru. Pritom od roku 2005, keď sa stal policajtom, si povinnosti plnil dobre a desaťkrát dostal služobnú pochvalu. Okresný súd mu za útok na veliteľa uložil peňažný trest tristo eur, voči čomu sa Zelenák odvolal. Tvrdil, že práve veliteľ napadol jeho a on sa iba bránil. Medzi ním a veliteľom trvalo už dlhší čas napätie a komunikovali minimálne, pretože, ako povedal Zelenák, veliteľ bol arogantný a zo všetkého sa dostal za pomoci známeho, ktorého mal údajne na krajskom riaditeľstve.

Prvostupňový i odvolací súd jeho dôvody neuznali. Poukázali na to, že konflikty v ozbrojenom zbore sa nemôžu riešiť takýmto spôsobom. Zelenák mal podľa sudcov požiadať príslušného riaditeľa, aby ho nezaraďoval do služby s veliteľom, s ktorým si nerozumeli.

Verdikt odvolacieho senátu je právoplatný.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM