Alžbeta Paulíková Správy

Vo Zvolene sa pripravuje zaujímavá novinka: Časové lístky pre cestujúcich MHD!

Zvolenčania, ktorí využívajú cestovanie mestskou hromadnou dopravou, sa môžu už čoskoro dočkať zmeny. Zvolen sa chce priblížiť väčším mestám a od Nového roku tak možno dôjde na novinku. Tá sa týka zavedenia nového typu lístkov.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene sa pripravuje zaujímavá novinka: Časové lístky pre cestujúcich MHD!
Zdroj: TASR

Slovenská autobusová doprava Zvolen spolu s Mestom pripravujú novinku. Ak dôjde k jej zavedeniu, cestujúci budú môcť už čoskoro využívať časové lístky.

Ako pre spravodajský portál Zvolen 24 uviedla hovorkyňa mesta Zvolen Eva Ježovičová, časové lístky by mali byť uvedené do praxe od Nového roku. Využiť časový lístok však nebudú môcť študenti či dôchodcovia. „Týkalo by sa to však len základného cestovného, teda nepôjde o zľavnené lístky,“ prezradila Ježovičová.

Rozhodujúce slovo však ešte nepadlo. „Mesto o tejto možnosti rokuje, rozhodnúť by sa malo v priebehu decembra. Súvisí s tým totiž aj technická úprava čítacích zariadení,“ uviedla hovorkyňa mesta Zvolen.

A ako by mala novinka časového lístka vo zvolenskej MHD fungovať? Hovorkyňa Ježovičová uviedla, že cestujúci budú mať po novom možnosť zakúpiť si dva druhy lístkov. „Od prvého januára by potom mala fungovať možnosť kúpiť si mesačný lístok na MHD v hodnote 19 eur. Druhý typ lístka bude trojmesačný,“ dodala Eva Ježovičová.

Môže vás zaujímať:

To, na čo mnohí čakali, sa stalo realitou: Bystrický strašiak dostáva údery, začali búrať autobusovú stanicu!

Železnice vyhlásili súťaž na nové vlaky za 77 miliónov €: Budú jazdiť v Banskobystric­kom kraji

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM