Stanislav Černák Samospráva

Vo Zvolene sa rozdeľoval ďalší balík peňazí: Do mládeže a športu pôjde takmer 60 000 eur

Na ostatnom rokovaní zvolenského mestského zastupiteľstva opäť prišli na rad aj dotácie. Mesto rozdelilo balík v hodnote 58 600 eur do oblasti športu a mládeže. Kto dostal peňažnú injekciu?

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene sa rozdeľoval ďalší balík peňazí: Do mládeže a športu pôjde takmer 60 000 eur
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk

Ako povedala pred poslancami a vedením mesta vedúca Odboru rozvoja Juliana Ištóková Kochlicová dokopy prišlo 49 žiadostí, v ktorých žiadali o finančné príspevky v hodnote približne 284 625 eur. Mesto Zvolen malo však k dispozícii zo schváleného rozpočtu 59 400 eur, z ktorých rozdelili napokon 58 600 eur.

Neziskovka v likvidácii

Napokon to teda bolo o 800 eur menej. Dôvodom bolo, že jedna nezisková organizácia je vedená v obchodnom vestníku v likvidácii. „Podľa zákona sme museli stiahnuť pridelené dotácie tejto spoločnosti,“ informovala Kochlicová Ištóková.

Predseda komisie mládeže a športu Miroslav Sližik sa najskôr vyjadril k samotnému prerozdeľovaniu dotácií. „Komisia prehodnotila všetky žiadosti a všetci členovia pristupovali k hodnoteniu a posudzovaniu jednotlivých žiadostí veľmi odborne a tvorivo. Výsledky bodovania žiadosti boli následne konfrontované s výškou pridelenej sumy jednotlivým subjektom v minulosti a pri konečnom prerozdeľovaní financií bol posudzovaný aj pridelený podiel na výšku reálnych nákladov projektu účtovaných v minulosti. „

800 eur ostane pre skateboardistov

Neskôr Sližik navrhol, aby čiastka 800 eur ostala využitá na pôvodné účely, teda, aby šla pre skateboardistov, pretože nezisková organizácia, ktorá je v likvidácii, zabezpečuje práve skateboardové aktivity v našom meste. „Poskytovaná dotácia bude pridelená inému žiadateľovi o dotácie v zmysle podmienkom v rovnakej výške, ale za zachovaním účely. Konkrétne na prenájom tréningovej haly, skate haly, zabezpečenie skate parku, rekonštrukcia a výstavba nových skateboardových prekážok, informačné tabule. Ide o to, aby tieto financie boli práve pre túto oblasť, avšak už pomocou inej organizácie alebo občianskeho združenia.“

Jeho návrh ostatní poslanci shválili, takže skateri vo Zvolene o dotáciu neprídu, len musí o ňu požiadať nejaká nová organizácia. Na záver požiadal Miroslav Sližik svojich poslaneckých kolegov, aby do budúcnosti porozmýšľali o navýšení finančných prostriedkov, ktoré by šli pre komisiu mládeže a športu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM