Stanislav Černák Samospráva

Vo Zvolene schválili rozpočet: Počíta aj s výstavbou plavárne, pozrite si dôležité cifry

V pondelok sa uskutočnilo posledné zasadnutie súčasného mestského zastupiteľstva, pretože už v sobotu pristúpia voliči k urnám a všetko môže byť inak. Do rokovania sa však dostal veľmi dôležitý bod. Návrh rozpočtu na roky 2015 až 2017.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene schválili rozpočet: Počíta aj s výstavbou plavárne, pozrite si dôležité cifry

Mesto navrhlo poslancom rozpočet na tieto roky nasledovne. Bežné príjmy budú tvoriť 24 700 740 eur a bežné výdavky 23 454 751 eur. Spolu sa ráta s celkovými príjmami a výdavkami v hodnote 27 716 593 eur.

„Rozpočet Mesta Zvolen na rok 2015 je zostavený ako vyrovnaný. To znamená, že rozdiel medzi príjmami a výdavkami, vrátane príjmových a výdavkových finančných operácií je nulový. Bežný rozpočet je prebytkový vo výške 1 245 989 €, kapitálový rozpočet je rozpočtovaný so schodkom 1 659 107 €, rozpočet finančných operácii je prebytkový a to vo výške 413 118 €. Schodok kapitálového rozpočtu je krytý prebytkom bežného rozpočtu a príjmovými finančnými operáciami,“ uvádza sa v správe, ktorú na zastupiteľstve predložila vedúca Ekonomického odboru Alena Gáborová.

Rozpočet počíta aj s výstavbou novej plavárne! V predloženom návrhu rozpočtu na toto obdobie je aj žiadosť o vyčlenenie finančných prostriedkov z voľných zdrojov prípadného prebytku hospodárenia Mesta Zvolen za rok 2014, za účelom zabezpečenia rekonštrukcie miestnej komunikácie na ulici M.M. Hodžu.

Návrh rozpočtu na roky 2015 až 2017 mestskí poslanci schválili. Z 23 prítomných poslancov hlasovalo za 22, hlasovania sa zdržal jeden. Po schválení návrhu rozpočtu rokovacou sálou zaznel potlesk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM