Rôzne Správy

Vo Zvolene už plánujú aj letné akcie: Tešte sa však na fašiangy, čo sa chystá?

Nový riaditeľ Podpolianskeho osvetového strediska zhrnul, že do činnosti by chcel okrem Zvolena zapojiť aj mestá Detva a Krupina. Aké zmeny plánuje?

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene už plánujú aj letné akcie: Tešte sa však na fašiangy, čo sa chystá?
Zdroj: TASR/Jozef Ďurnik

Letné prázdninové aktivity pre deti i predstavenie osobností kraja sú plány, s ktorými ide do tohto roka nový riaditeľ Podpolianskeho osvetového strediska (POS) vo Zvolene Jaroslav Černák.

Nové nápady

Na začiatku roka 2022 totiž vo funkcii riaditeľa nahradil Igora Danihela. „Plán činnosti Podpolianskeho osvetového strediska som zdedil, pretože v januári už musela byť navrhnutá koncepcia na tento rok,“ povedal v rozhovore pre TASR s tým, že však do neho zakomponoval aj svoje nápady. „Prázdninové aktivity s POS budú počas celého leta, bude to niečo ako detský denný tábor,“ priblížil a dodal, že jeho víziou je tiež obnoviť kultúru strediska na sociálnych sieťach. „Veľa divákov sa totiž počas pandémie nového koronavírusu premiestňuje do on-line priestoru. Plánujeme rozbehnúť programy, ktoré by predstavili významné osobnosti podpolianskeho kraja. Boli by z oblasti výtvarníctva, divadla, umeleckého prednesu a aj z folkloristiky,“ zdôraznil.

Jeho cieľom je, aby bola činnosť a aj kultúra POS viditeľná medzi ľuďmi.

„Ozývajú sa nám starostovia z okolitých obcí, sú ochotní poskytnúť nám svoje priestory, aby sme naše aktivity a kultúru priniesli ich obyvateľom,“ poznamenal a zhrnul, že do činnosti by chcel okrem Zvolena zapojiť aj mestá Detva a Krupina. „Stále je tu však pandémia a my musíme myslieť dopredu. Pripraviť nielen prezenčnú kultúru, ale aj verziu on-line prenosu. Aby sme boli pripravení, ak prídu obmedzenia,“ podotkol Černák.

O tom, ako bude prebiehať fašiangové podujatie vo Zvolene, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM