Stanislav Černák Samospráva

Vo Zvolene vznikol nový poslanecký klub: Šéfom sa stal Matej Snopko, zamerať sa chcú aj na parkovanie

Vo zvolenskom mestskom zastupiteľstve sedí 25 poslancov. Najviac z nich, až 10, je nezávislých. Druhé najväčšie zastúpenie (8) majú členovia strany SMER-SD a traja sú z koalície SDKÚ-DS a SaS. Traja poslanci sa rozhodli založiť nový poslanecký klub.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene vznikol nový poslanecký klub: Šéfom sa stal Matej Snopko, zamerať sa chcú aj na parkovanie
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanecký klub dostal názov Patrioti a jeho predsedom je Matej Snopko. „Tento názov vystihuje naše cítenie a náš vzťah k Zvolenu,“ vysvetlil na poslednom zasadanutí mestského zastupiteľstva práve jeho predseda Matej Snopko.

Zakladajúcimi členmi sú poslanci Igor Šufliarsky, Miroslav Gálik a Matej Snopko. Do klubu už pribudli aj ďalší dvaja členovia, ktorými sú Branislav Husár a Peter Košík. „Poslanecký klub Patrioti je založený na názorovej zhode, nie na straníckej príslušnosti. Cieľom je dať dokopy ľudí, pre ktorých je potešenie spolu komunikovať a pracovať. To je dobrá pôda na tvorbu vecí prospešných pre Zvolenčanov,“ povedal Snopko.

A čo bude patriť medzi hlavné priority Patriotov počas nasledujúcich 4 rokov? „Napĺňanie volebného programu každého člena klubu, aktívna spolupráca s inými poslaneckými klubmi, takisto chceme spolupracovať s poslancami bez klubovej príslušnosti, s odbornými komisiami mesta Zvolen,“ informoval predseda klubu.

Ako ďalej Snopko povedal, tak Patrioti chcú pomôcť zabezpečiť oživenie kultúry vo Zvolene, chcú zlepšovať parkovanie v problémových mestských častiach, sledovať dodržiavanie mestom vydaných VZN a zákonov SR, zlepšovať životné prostredie občanov či zabezpečovať ochranu verejného poriadku. Zveľaďovať národnú kultúrnu pamiatku Pustý hrad.

„Pokúsime sa zo všetkých síl priniesť do Zvolena prácu a peniaze,“ odznelo na záver zo Snopkových úst.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM