Jakub Forgács Správy

Vo zvolenskej nemocnici sa narodilo 1000. dieťatko: Má krásne slovenské meno, FOTO

Malé klbko šťastia na narodilo mamičke Lenke a dievčatko malo ideálne miery – 52 cm a 3 120 gramov.

Ilustračný obrázok k článku Vo zvolenskej nemocnici sa narodilo 1000. dieťatko: Má krásne slovenské meno, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Hoci je epidemiologická situácia na Slovensku stále vážna, život okolo nás denne prináša aj krásne momenty. Jedným z nezabudnuteľných je určite narodenie malého človiečika. V Nemocnici AGEL Zvolen sú tieto dni náročné, radostné chvíle však zaznamenávajú aj tu. Na Gynekologicko – pôrodníckom oddelení v týchto dňoch prišlo na svet 1000. dieťatko v tomto roku. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK.

„Dievčatko s krásnym slovenským menom, Hanka,“ uviedla Pavliková.

Za prísnych opatrení

Ako ďalej uviedla, malé klbko šťastia na narodilo v piatok poobede (23.10.2020) mamičke Lenke a dievčatko malo ideálne miery – 52 cm a 3 120 gramov. „Doma už Hanku čaká dvojročná sestrička Lenka a milujúci ocko. Na svet prišla prirodzeným spôsobom, mamička Lenka to zvládla hrdinsky. A to všetko aj napriek tomu, že na oddelení platia prísne protiepidemio­logické opatrenia,“ spomenula Pavliková.

Zodpovednosť a ochota spolupracovať však ani tejto maminke nechýbali a pochvalu dostal od nej nielen personál, ale aj nemocnica: „Môžem len chváliť. Zdravotnícky personál bol úžasný.“

1000. v októbri

Nemocnica AGEL Zvolen sa už tretí rok po sebe môže pochváliť tým, že práve október prináša so sebou narodenie 1000. dieťatka. Pre nemocnicu v tomto regióne to nie je podľa slov Pavlikovej len číslo, je to aj fakt, že pôrodnica si získava obľubu a zároveň záväzok byť stále lepší. V tomto roku sa musela vyrovnať s pandémiou koronavírusu a dokonca si vyskúšali reálny pôrod rodičky, podozrivej na koronavírus.

„Súčasná epidemiologická situácia nám síce mierne komplikuje prácu, ale snažíme sa byť za prísnych hygienických opatrení stále ústretoví a rodinný príslušník môže byť pri pôrode,“ povedal primár gynekologicko – pôrodníckeho oddelenia, MUDr. Peter Molitoris.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: Hanka je 1000. dieťatko narodené v Nemocnici AGEL Zvolen
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM