Správy

Vo zvolenskej nemocnici sú 4 pacienti s koronavírusom: Koľko lôžok má k dispozícii?

Nemocnica má aj dvoch pozitívnych zamestnancov a jedného v karanténe. V akom režime zatiaľ funguje?

Ilustračný obrázok k článku Vo zvolenskej nemocnici sú 4 pacienti s koronavírusom: Koľko lôžok má k dispozícii?
Zdroj: TASR/AP

Pre pacientov s COVID-19 má zvolenská nemocnica reprofilizovaných 23 lôžok. „V stredu evidujeme štyroch pacientov s potvrdeným novým koronavírusom, dvoch pozitívnych zamestnancov a jedného v karanténe,“ uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

V štandardnom režime

Ako dodala, toto zdravotnícke zariadenie funguje v štandardnom režime a operácie idú zatiaľ podľa plánu.

„Pre vývoj pandémie je na dennej báze vyhodnocovaná aktuálna situácia a v prípade potreby budú prijímané operatívne riešenia,“ reagovala hovorkyňa minulý týždeň s tým, že vedenie nemocnice má pripravené v súlade s pandemickým plánom aj riešenia pre prípadné ďalšie zhoršovanie sa situácie. „Významne však môžu zasiahnuť do rozsahu poskytovanej starostlivosti a sú závislé od personálnej situácie v nemocnici,“ poznamenala.

Zákaz návštev

Vo zvolenskej nemocnici od konca septembra platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus. „Na všetkých pracoviskách vrátane gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia platia prísne protiepidemické opatrenia,“ dodala Pavliková.

Podľa semafora okresov a počtu prírastkov je v súčasnosti mesto Zvolen v červenej fáze. K 27. októbru eviduje tento región 258 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM