Jakub Forgács Krimi

Vo Zvolenskom okrese vyčíňali vlamači. Zmizli tisíce eur, hodinky aj motorová píla

Drzosť zlodejov nepozná hraníc. V posledných dňoch policajti evidujú hneď tri vlámačky v našom okrese, z toho dve vo Zvolene. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolenskom okrese vyčíňali vlamači. Zmizli tisíce eur, hodinky aj motorová píla
4
Galéria
Zdroj: TASR

Polícia v Banskobystrickom kraji v minulom týždni (45. týždeň) zaevidovala v piatich okresoch 9 prípadov krádeží vlámaním do bytov a domov. Najviac prípadov eviduje polícia vo Zvolene (3) a po dva prípady v Žiari nad Hronom a v Revúcej.

„Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Od 12:00 hodiny 7. novembra do 16:30 hodiny 8. novembra sa páchateľ vlámal do bytu na ulici M. Rázusa vo Zvolene. Ukradol peniaze, čím majiteľovi krádežou a poškodením spôsobil škodu viac ako 3-tisíc eur,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Iba o niečo neskôr úradoval v meste ďalší zlodej. „Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. Dňa 9. novembra v čase od 7:15 do 14:50 hodiny sa páchateľ vlámal do bytu na Strážskej ceste vo Zvolene. Ukradol peniaze a zlaté šperky, čím majiteľom spôsobil škodu viac ako 3-tisíc eur,“ pokračovala hovorkyňa.

Tretí prípad sa stal iba cez víkend. Vyšetrovateľ vo Zvolene začal podľa slov Faltániovej trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. „Dňa 11. novembra v čase od polnoci do 8:50 hodiny sa páchateľ vlámal do rodinného domu vo Zvolenskej Slatine. Ukradol dva notebooky, dva tablety, motorovú pílu, niekoľko kusov náramkových hodiniek, mobilný telefón a šperky. Majiteľovi spôsobil škodu viac ako 266 eur,“ dodala hovorkyňa.

Foto: illustračné

Polícia
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM