Monika Obrtalová Rôzne

Vojaci zatiaľ bojujú v pršiplášťoch

Park pod Múzeom SNP v Banskej Bystrici obsadili na dva dni armády Československa, Nemecka, USA a ZSSR. Klub vojenskej histórie Golian Banská Bystrica totiž pripravil akciu pod názvom Military day, ktorou sa snaží priblížiť život vojakov v dobových tá

Armády už majú za sebou jazdu na vojenských vozidlách a čakajú už len na zlepšenie počasia. Pripravených majú totiž viacero atrakcií, ktorými chcú prioritne prilákať najmä deti a mládež. Návštevníkom chcú sprostredkovať najmä ukážky zo života vojakov bojujúcich v druhej svetovej vojne, ich výstroje a výzbroj, každodenné predmety osobnej potreby či vojenské doplnky.

Záujemcovia si môžu takisto v parku pod Pamätníkom SNP pozrieť 15 kusov dobovej motorovej techniky. Jednotlivé armády vybudovali okrem vojenských stanov aj poľné lazarety, autodielne, kuchyňu alebo cvičisko. Členovia historických bojových zoskupení zo Slovenska a Českej republiky sú odborníkmi na armády, ktoré zastupujú a bude možné opýtať sa ich na akúkoľvek otázku. Akcia Military day alebo Pokým prímerie trvá, dnes končí až vo večerných hodinách. V sobotu 19. júna môžete tábory navštíviť ešte od 8.00 do 12.00 hodiny.

moo

Vojaci zatiaľ bojujú v pršiplášťoch
1
Galéria
Military day
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM