Tomas Gemza Rôzne

Voliči v Podzámčoku si opäť vyberajú z tých istých kandidátov

Iba človek znalý pomerov našiel dnes poľahky vchod do volebnej miestnosti v obci Podzámčok v okrese Zvolen.

Nové voľby starostu sa po nerozhodnom výsledku totiž konajú na obecnom úrade, ktorý je ale v rekonštrukcii a vchod je až na úzky priechod takmer zastavaný múrmi a prekladmi.
„Zatiaľ nám prišlo voliť asi 60 % z 359 oprávnených voličov,“ povedala TASR po našom príchode asi o 17:00 hod. predsedníčka okrskovej volebnej komisie Anna Parobková. Členovia komisie očakávajú, že účasť bude podobná ako v novembrových voľbách, keď prišlo voliť takmer 76 % voličov. „Pravda, teraz je o deväť voličov viac, keďže pribudli noví prvovoliči,“ konštatovala predsedníčka.
Vlani sa vo voľbách v Podzámčoku o post starostu uchádzali dvaja kandidáti. Doterajší starosta Martin Babiak (SMER-SD, ĽS HZDS) a Radoslav Hudák (nezávislý), ktorý bol posledné štyri roky zástupcom starostu. Obidvaja získali zhodne po 131 hlasov. O kreslo starostu bojujú aj dnes.
V Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) dnes volia starostov v piatich obciach – okrem Podzámčoku aj v Harmanci (okres Banská Bystrica), Braväcove (Brezno), Hubove (Rimavská Sobota) a Ľuboriečke (Veľký Krtíš), dvoch poslancov do zastupiteľstva si majú zvoliť v Chrastinciach v okrese V. Krtíš.

Zdroj: TASR Foto: www.podzamcok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM