Zuzana Vajayová Rôzne

Vyhlásili 17. ročník novinárskej študentskej súťaže Štúrovo pero 2011

Už 17. ročník celoslovenskej novinárskej súťaže stredoškolákov a vysokoškolákov Štúrovo pero 2011 vyhlásili v týchto dňoch jeho organizátori - Televízia Markíza, Nadácia Slovenskej sporiteľne, Banskobystrický samosprávny kraj a Krajská knižnica Ľudov

Ako TASR informovala pracovníčka zvolenskej knižnice Zlatica Brodnianska, súťaž je vypísaná pre štyri kategórie: stredoškolské časopisy, vysokoškolské časopisy, novinárske príspevky stredoškolákov a novinárske príspevky vysokoškolákov.

Súťažiaci v 1. a 2. kategórii musia zaslať na adresu Krajská knižnica Ľ. Štúra, Štúrova ulica, č. 5, 960 82 Zvolen tri čísla školských časopisov (každé v 3 exemplároch), z ktorých aspoň dve čísla vyšli v kalendárnom roku 2011 a vychádzajú v slovenskom jazyku, alebo aspoň polovica textov je v slovenčine.

V sprievodnom liste by malo byť uvedené meno šéfredaktora, či zodpovedného vedúceho, kontaktná adresa školy s telefónnym číslom a e-mailom, organizačné a technické podmienky vydávania časopisu, systém financovania a distribúcie, periodicita a náklad.

Súťažiaci v 3. a 4. kategórii zašlú do súťaže minimálne dve, maximálne tri práce novinárskeho charakteru v slovenskom jazyku v troch exemplároch. Ak bola práca publikovaná v tlači, uvedie sa jej citácia. Nepublikované práce budú napísané písacím strojom, alebo na počítači.

Na každej práci (aj jej kópii) musí byť uvedené meno autora, jeho adresa, názov, adresa a kontakt na školu, ktorú autor navštevuje. Súťaž je otvorená aj pre slovenských stredoškolákov a vysokoškolákov študujúcich na školách v zahraničí, ako aj pre študentov zahraničných škôl s vyučovacím jazykom slovenským. Uzávierka súťaže je 31. januára 2012. Súťažné práce je potrebné zaslať na adresu Krajská knižnica Ľ. Štúra, Štúrova ulica č.5, 96082 Zvolen. Viac informácii je na stránke wwww.kskls.sk.

Vyhodnotenie na jar 2012 bude spojené so seminármi o „písanej“ žurnalistike, ktoré povedú vysokoškolskí pedagógovia žurnalistiky a renomovaní publicisti. Tradíciou sú aj tlačové besedy s významnými novinármi a politikmi.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM