Stanislav Černák Hokej

Výhra HKM nad Martinom. Šupler: Rozhodujúce boli dva rýchle góly

V súboji tabuľkových susedov, chceli majtri zo Zvolena uspieť. To sa im aj podarilo, kedy dokázali zdolať Martin na vlastnom ľade 5:2.

Ilustračný obrázok k článku Výhra HKM nad Martinom. Šupler: Rozhodujúce boli dva rýchle góly
Zdroj: Webnoviny.sk

Zvolenčanom sa ponúkal v podobe Martinčanov ďalší súper, ktorý by im v prípade úspechu mohol zvýšiť sebavedomie. Predchádzajúce tesné výsledky v sezóne i rozlet súpera varovali, no aj motivácia „rytierov“ preskočiť Martinčanov v tabuľke bola veľká. Domáci začali s elánom, a z náznakov šance sa vynímala najmä tá, ktorú v 5. minúte nezakončil v nájazde Ďaloga. Martinčania vážnejšie pohrozili v 7. minúte po strele Galamboša, prvoradá bola však pre nich obrana a snaha neinkasovať. V 9. minúte Cígera mrzela nevyužitá dovtedy najväčšia príležitosť, pri ktorej vynikol najmä zásah brankára Šimka. Onedlho sa vyznamenal aj jeho náprotivok Čech pri prečíslení, na jeho konci bol P. Zuzin a nastrelené betóny. Vyrovnaný priebeh naznačoval, že najväčším problémom pre obe mužstvá s množstvom zranených hráčov bude streliť gól. Blízko mal k nemu v 18. minúte hosťujúci Klíma so strelou do žŕdky, v 20. minúte zasa Galamboš mieril v ďalšej šanci ponad a naklonil misky váh na martinskú stranu, aspoň čo do množstva spálených šancí.

Za 74 sekúnd padli až 3 góly

V druhej tretine vzruchu spočiatku ubudlo, striel bolo ako šafránu a Zvolenčania sa neprebrali ani v presilovke, vôbec prvej v zápase. Vylúčenia však pribudli, zvýšilo sa tempo a roztrhlo vrece na góly, keď tri padli v rozpätí 74 sekúnd. V úvodnom mal v 35. minúte prsty brankár Šimko, keď pustil do siete strelu Themára spoza modrej. O 33 sekúnd neskôr sa presadil Bortňák po tečovaní strely Ťavodu a po ďalších 41 sekúnd Škvaridlo pred bránkou usmernil nahrávku Brabenca opäť za Čechov chrbát.

Do tretej tretiny vkročili Zvolenčania presne podľa predstáv, po 57 sekundách v tlačenici pred bránkou sa najlepšie orientoval Síkela a hosťom už nič nezostávalo, len otvoriť výraznejšie hru. V 46. minúte zamanévroval Markovič, vytvoril si streleckú pozíciu a z medzikružia znížil. Vyrovnať mohol v 50. minúte Galamboš, no musel by v nájazde trafiť bránku tak ako v 53. minúte P. Zuzin, ktorý bol v pravej chvíli na správnom mieste. Dvojgólové vedenie Zvolenčanov bolo pre hostí priveľa a už sa nezmohli na vážnejší odpor, najmä keď sa nechali v nervóznom závere štyrikrát vylúčiť a v presilovke o dvoch hráčov ich prehru spečatil 22 sekúnd pred koncom po dorážke Škvaridlo.

HKM Zvolen – MHC Martin 5:2 (0:0, 2:1, 3:1) Góly: 35. Bortňák, 36. Škvaridlo, 41. Síkela, 53. P. Zuzin, 60. Škvaridlo – 35. Themár, 46. Markovič. Rozhodcovia Lauff – Bogdaň, Jobbágy, vylúčení 4:7, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 1185 divákov.

Hlasy trénerov

Július Šupler, tréner Zvolena: „Dlho nám trvalo, kým sme sa dostali do tempa a spresnili kombinácie. Inkasovaný gól nám pomohol, strelili sme rýchlo dva góly, a to bolo podľa mňa v zápase rozhodujúce. Odvtedy sme už priebeh kontrolovali a zaslúžene zvíťazili. Je dobré, že sme sa víťazstvom naladili na náročný týždeň so štyrmi zápasmi.“

Daniel Babka, kouč Martina: „Viedli sme, no výhodu nevyužili a nechali si streliť dva góly za sebou. Slabo sme pokrývali priestor pred bránkou, a preto sme inkasovali aj tretí gól. Naša snaha bola zrejmá, no podľa mňa sme si prehrali zápas sami, hlavne nekoncentrovanosťou a chybami v obrane, kde sme nechali súperovi príliš veľa priestoru.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM