Stanislav Černák Šport

Výhra na domácom turnaji: Patriots Zvolen si zabezpečili postup finálovej štvorky

Zvolenskí americkí futbalisti Patriots si na domácom turnaji zabezpečil dvoma výhrami postup do Final four.

Ilustračný obrázok k článku Výhra na domácom turnaji: Patriots Zvolen si zabezpečili postup finálovej štvorky
Zdroj: Dnes24.sk

Zvolen Patriots zorganizoval turnaj 6. kola ligy v americkom futbale, na ktorom zúčastnili kluby Banská Bystrica Daemons, Smolenice Eagles, Žilina Warriors a domáci tím. Patriotom sa podarilo zorganizovať kvalitné športové podujatie s bohatým sprievodným programom, keď v prestávkach predviedli svoje tanečné umenie dievčatá z Dada dance group, Insanity crew a akrobatická skupina Slovak Freerun Family.

Na úvod hladké víťazstvo

Domáci hráči si v úvodnom zápase zmerali sily s Eagles Smolenice. Smoleničania prekvapili domácich rýchlym touchdownom v úvode zápasu a potvrdzovacím gólom za jeden bod, na ktorý ale domáci odpovedali skórovaním quarterbacka Marka. Do polčasu sa podarilo bodovať fullbackovi Badinkovi, a tak Zvolenčania nastupovali do druhého polčasu s aktívnym skóre 12:7. Po prestávke sa už zápas odohrával v réžii domáceho tímu, keď postupne bodovali Praženica, po zachytení passovej prihrávky, opäť sa presadila dvojica runningbackov Badinka, dvomi tochdownami a jedným potvrdením za jeden bod Gonda. Keďže v druhom polčase obrana Patriots fungovala takmer bezchybne, Smolenice Eagles už len kozmeticky upravili výsledok zápasu na 37:13.

Dramatický duel so Žilinou

Po krátkej dvadsaťminútovej prestávke nastúpili domáci hráči proti žilinským Warriors. V horúcom počasí sa začala na Patriotoch prejavovať únava, veď hráči ako Slašťan, Praženica či Hanuska v prvom zápase takmer neschádzali z ihriska a hrali v útoku aj v obrane. Napriek tomu sa ujali vedenia, keď opäť skórovali Praženica a Gonda. Oddýchnutí Žilinčania však využili únavu a individuálne chyby „Pats“ a do polčasu otočili skóre vo svoj prospech na 7:12. Druhý polčas tohto duelu sa niesol v duchu enormnej bojovnosti, individuálnych chýb a fyzického vyčerpania oboch tímov. Praženica a Hanuska strhli vedenie na stranu „patriotov“ v pomere 19:12, ale žilinskí „bojovníci“ sa nevzdávali a tri minúty pred koncom skorigovali stav zápasu na 19:18 a pokúsili sa o potvrdenie touchdownu za dva body, čo by im zabezpečilo víťazstvo v zápase. V tomto im však zabránil heroický výkon zvolenskej obrany.

Zvolenčania sa týmito dvomi víťazstvami posunuli v priebežnej tabuľke Slovenskej ligy amerického futbalu na 1. miesto a definitívne si tak zabezpečili postup do turnaja finálovej štvorky. V poslednom kole základnej časti (29. júna) budú Patriots bojovať s Bratislavou Monarchs a prípadné víťazstvo by im vynieslo postup z prvého miesta a ľahšieho súpera vo final four.

Pribežná tabuľka: 1. Zvolen Patriots, 2. Bratislava Monarchs, 3. Nitra Knights, 4. Smolenice Eagles

Foto: Milan Helej

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM