Jakub Forgács Hokej

Vysoká výhra Zvolenčanov v Michalovciach. Súperovi opäť nasúkali 5 gólov, FOTO

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v zápase 12. kola Tipsport ligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 5:2. Nováčikovi súťaže tak uštedrili prvú prehru na domácom ľade a v súboji dvoch 18-bodových tímov si upevnili priebežnú 4. priečku.

Ilustračný obrázok k článku Vysoká výhra Zvolenčanov v Michalovciach. Súperovi opäť nasúkali 5 gólov, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Hostia mali ideálny štart do zápasu, keď už v 14. sekunde skóroval Špirko a najrýchlejším gólom prebiehajúcej sezóny poslal Zvolen do vedenia – 0:1. Domácich to však nezlomilo a aktívnou ofenzívnou hrou sa v prvej tretine snažili o vyrovnanie. Pribrzdili ich však oslabenia a Halama v 10. minúte dorážkou Drgoňovej strely upravil na 0:2. V 14. minúte neznížil domáci Giľák, ktorý v sľubnej šanci namieril nepresne.

Hostia napriek sľubnému náskoku nestratili na ofenzívnej aktivite a v 2. časti sa snažili aj o ďalšie góly. Michalovčania však v 28. minúte znížili, keď za chrbát zvolenského brankára Tomeka prešla strela Dalhuisena – 1:2. Už o dve minúty však Zvolenčania znovu viedli o dva góly, keď Kolenič uplatnil dôraz pred bránkoviskom – 1:3. Handlovského dve sľubné šance v polovici tretiny sa ešte gólom neskončili, no v 35. minúte Mráz prekvapil Trenčana a bolo už 1:4. Druhá tretina bola bohatá aj na vylúčenia, na ľade sa viackrát aj zaiskrilo.

O vylúčenia ani góly nebola núdza ani v tretej časti. Presilovka v 43. minúte priniesla gól Halamu na 5:1, keď zvolenský útočník zužitkoval nedôraz michalovskej obrany. Krátko na to Linet dorazil vlastnú strelu – 2:5. Hostia si v ďalšom priebehu tretej časti postrážili presvedčivý náskok a postarali sa o prvú domácu prehru nováčika.

HK Dukla Ingema Michalovce – HKM Zvolen 2:5 (0:2, 1:2 1:1)

  • Góly: 28. Dalhuisen (Mesikämmen), 45. Linet (Safaralejev) – 1. Špirko (Švarný, Kelemen), 10. Halama (Drgoň, Mráz), 30. Kolenič (Betker, Marcinek), 35. Mráz, 44. Halama (Thompson)
  • Rozhodovali: Valach, Snášel – Stanzel, Bogdaň
  • Vylúčení: 13:15 na 2 min, navyše Trotter a Handlovský obaja 10 min za nešp. správanie, Maier (všetci Zvol.) 10 min za napadnutie hlavy a krku
  • Presilovky: 1:2
  • Oslabenia: 0:0
  • 3315 divákov
  • HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan – Mesikämmen, Dalhuisen, Ventelä, Vorobjov, Kolba, Zekucia, Novický, Hančák – Mašlonka, Lalancette, Juusela – Giľák, Linet, Safaralejev – Hričina, Galamboš, Borov – Hamráček, Toma, Chalupa
  • HKM Zvolen: Tomek – Švarný, Lowney, Corrin, Betker, Maier, Drgoň, Fatul – Kelemen, Špirko, Mráz – Bonis, Trotter, McPherson – Thompson, M. Halama, Handlovský – Marcinek, Petráš, Kolenič – Chlepčok

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo zápasu!

V OBRAZOCH: Zvolenčania v Michalovciach vysoko prestrieľali súpera
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM