Marcel Mojžiš Kultúra

Vo zvolenskej kapele Endless Main zavládla radosť: Postup do semifinále prestížnej súťaže!

Už po tretí raz prebieha na Slovensku súťaž hudobných metalových kapiel Wacken Metal Battle Slovakia, ktorej víťaz si v lete zahrá na jednom z najväčších svetových festivalov Wacken Open Air v Nemecku. Do semifinále postúpila aj zvolenská kapela Endless Main.

Ilustračný obrázok k článku Vo zvolenskej kapele Endless Main zavládla radosť: Postup do semifinále prestížnej súťaže!
Zdroj: Dnes24.sk

Porota pozorne počúvala nahrávky všetkých 29 prihlásených kapiel a do semifinálových kôl vybrala 12 skupín, šesť v skupine Východ a 6 v skupine Západ.

Každý z členov poroty mal k dispozícii 10 bodov pre kapely zo Západu a 10 bodov pre kapely z Východu. Body šesťčlennej poroty sa zrátali a kapely s najvyšším počtom bodov postúpili do semifinálových kôl.

Víťazi na Wackene, druhí na Gothoome

Kapela, ktorá vyhrá túto súťaž si v lete zahrá na jubilejnom 25. ročníku legendárneho svetového festivalu Wacken Open Air v Nemecku, ktorý každoročne navštevuje 80 tisíc fanúšikov z celého sveta. Organizátorom tejto súťaže sa podarilo dohodnúť aj spoluprácu s jediným slovenským rýdzo metalovým festivalom Gothoom Open Air Fest a kapela, ktorá skončí na druhom mieste získa automatickú miestenku práve na tento festival, ktorý už začína mať čoraz väčšie meno.

V semifinále aj Zvolenčania

V divízii Východ postúpila do semifinále aj zvolenská progresívno power metalová skupina Endless Main a to dokonca z prvého miesta. „Ak mám pravdu povedať, tak od prihlásenia do súťaže sme nič extra nečakali. Dlho sme uvažovali, či sa vôbec súťaže zúčastniť, no nakoniec sme sa prihlásili,“ prezradil pre Zvolen 24 gitarista skupiny Matúš Šudila.

Bolo pre členov kapely prekvapenie, že postúpili z prvého miesta? „Trochu sme dúfali, že by sme mohli postúpiť. Ale nik z nás nečakal, že postúpime takto. Dosť to teraz zvyšuje tlak na nás. Ale dúfame, že sa hlavne zabavíme. Osobne si myslím, že každá z kapiel, čo postúpila do semifinále vyhrala to nulté kolo,“ doplnil Šudila.

Budú sami sebou, potešilo by ich aj slovenské finále

Postupujúce kapely sa teraz predvedú fanúšikom a odbornej porote počas živých koncertov. Semifinále divízie Východ sa uskutoční v Košiciach 15. februára v klube Rodeo. „Bude ťažké pripraviť playlist na tento koncert. Dlho sme uvažovali, aké skladby vybrať, keďže porota asi skôr hodnotila náš bandzone profil, kde máme pár skladieb z nášho albumu Sea of Lies. Určite zahráme dve piesne z neho a predstavíme porote aj náš nový materiál, tak dúfame, že ich trochu viac zaujme. Avšak nepripravujeme nič extra, budeme sami sebou,“ načrtol semifinálové plány gitarista Endless Main.

V semifinálovej skupine Východ spolu s Endless Main zabojujú o postup do finále aj skupiny Ravenclaw a Rightdoor z Košíc, Anstratus z Banskej Bystrice, Tempe a Khadaver z Prešova. V skupine Západ budú o postup do slovenského finále usilovať skupiny Empyrion z Nitry, Revoltage a Mandragora z Bratislavy, Revenge Division z Považskej Bystrice, Stercore z Prievidze a Mindstorm zo Serede.

Z oboch semifinálových kôl postúpia do finále tri najlepšie skupiny. Finálový večer sa uskutoční 29. marca v Banskej Bystrici. Tam sa z víťazstva bude môcť tešiť iba jedna kapela, ktorá si v lete zahrá na prestížnom festivale Wacken Open Air. „Ak by sa nám podarilo dostať sa aspoň do slovenského finále, tak budeme radi. Takže na to, že by sme hrali v lete v Nemecku ani nechceme myslieť. Ale ak by náhodou motyka vystrelila, tak by to bol pre nás sen, ktorý sa splnil,“ dodal Matúš Šudila.

Foto: archív kapely

Zvolenčania Endless Main v semifinále prestížnej súťaže
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM