Baculík Tomáš Futbal

Z futbalových trávnikov

Na úvod prehra Zvolenčanov v Prešove. V nedeľu sa rozbehnú aj oblastné futbalové súťaže. V 1. triede je na programe derby MFK Detva - Hriňová. Úradný začiatok všetkých stretnutí je o 16,30 hod. Zvolenský odchovanec Peter Grajciar na skusoch v turecke

Uplynulý víkend sa začal nový ročník 2. futbalovej ligy, v ktorej hrajú aj futbalisti MFK Lokomotíva Zvolen. Vlani ako nováčik skončili na 11. mieste. V rozbiehajúcej sa súťaži by sa chceli vyhnúť bojom o záchranu, čo znamená pohybovať sa v strede tabuľky a prípadne zabojovať o vyššie priečky, čo by mohlo byť dôležité z hľadiska predpokladanej reorganizácie slovenských futbalových súťaží. Vstup sa im však nevydaril, keď v 1. kole prehrali na trávniku prešovskej rezervy. Vo východnej skupine 2. slovenskej futbalovej ligy, čo je tretia najvyššia slovenská súťaž, budú súpermi Zvolenčanov Dukla Banská Bystrica B, TJ Sokol Dolná Ždaňa, MŠK Žilina B, MFK Košice B, 1. FC Tatran Prešov juniori, 1. HFC Humenné, Slavoj Trebišov, ŽP Šport Podbrezová, FK Spišská Nová Ves, ŠK Odeva Lipany, TJ Baník Ružiná, MFK Vranov nad Topľou, FK Poprad, MFK Goral Stará Ľubovňa a Partizán Bardejov. Práve Bardejov bude najbližším súperom Zvolenčanov. Šarišania, hoci sú nováčikom 2. ligy, sa netaja najvyššími ambíciami, čo znamená, že sa chcú vrátiť na pozície, ktoré pred niekoľkými sezónami Bardejovu v slovenskom futbale patrili. Stretnutie na štadióne Lokomotívy sa začína v sobotu 7. augusta o 17. hod.

1. FC Tatran Prešov juniori – MFK Lokomotíva Zvolen 3:1 (2:0)

Góly: 8. Leško, 45. Janev, 67. Eliáš – 81. Karakačanov. Žlté karty: Ľuberda, Janev – Svintek, Macejko. Hl. rozhodca: Glova. Zostava MFK Lokomotíva Zvolen: Vreštiak – Macejko, Debnár, Vrbiniak, Pelegríny, Mihál (od 81. min. Pavúk), Svintek, Tyčiak (od 15. min. Karakačanov), Pipíška (od 36. min. Želiezka), Mezovský, Bohuš. Hoci Zvolenčania išli do zápasu s odhodlaním priviezť si z Prešova aspoň bod, nezachytili úvod zápasu, keď už v 8. min. dostali gól. Vyplynul zo zníženej koncentrácie zvolenskej obrany, keď sa šesť minút predtým zranil pri hlavičkovom súboji Marcel Tyčiak. Po tomto nešťastnom úvode Zvolenčania postupne získali územnú prevahu, ale pribrzdil ich ďalší gól domácich. Keď v polovici druhého polčasu zvýšili Prešovčania na 3:0, o výsledku zápasu bolo rozhodnuté a hostia len znížili, keď odrazenú loptu dopravil do siete Karakačanov. Ďalšie výsledky 1. kola: Sp. N. Ves – Ružiná 3:1, Podbrezová – Lipany 1:0, Dukla Banská Bystrica B – Dolná Ždaňa 1:1, Žilina B – Košice B 4:1, Vranov n. T. – Poprad 0:0, Bardejov – Stará Ľubovňa 1:1, Humenné – Trebišov 1:1.

V nedeľu sa rozbiehajú aj nižšie futbalové súťaže

Vo IV. lige, v skupine Juh, Kováčová cestuje do Revúcej. V V. lige, v skupine C, má náš región dvoch zástupcov: Krupina hrá doma s Hrochoťou a Pliešovce hrajú v Žarnovici. V 1. triede sa 8. augusta o 16,30 hod. stretnú: MFK Detva – Hriňová, Očová – Látky, Hontianske Nemce – Lieskovec, Sása – Bzovík, Dobrá Niva – Zvolenská Slatina, Kriváň – Dudince a Stožok – Podzámčok. V 2. triede v nedeľu o 16,30 hod. nastúpia proti sebe: Detvianska Huta – Pliešovce B, Hontianske Moravce – Senohrad (hrá sa v Dudinciach), Hontianske Nemce B – Babiná, Turová – Sielnica, Hontianske Tesáre – Dudince B a Železná Breznica – ŠKP Detva. V 3. triede, v skupine Sever sa v 1. kole stretnú: Slaič – Inter Zvolen, Ostrá Lúka – Veľká Lúka a Stožok B – Elán Zvolen, v skupine Juh: Terany – Čabraď/Dolný Badín, Litava – Bzovík B a Rykynčice – Uňatín.

Zvolenský odchovanec Peter Grajciar podpísal zmluvu z tureckým klubom Konyaspor

Peter Grajciar, odchovanec zvolenského futbalu, je na skusoch v Turecku. Záujem o služby tohto 26-ročného hráča, ktorý posledné dva roky obliekal červeno-biely dres Slávie Praha, prejavil nováčik najvyššej tureckej súťaže Konyaspor. Jeho prestup spečatili podpismi po absolvovaní zdravotných testov. Futbalový tím z centrálnej Anatólie ponúkol univerzálnemu stredopoliarovi s výbornou kopacou technikou a strelou trojročný kontrakt. V Konyi nebude Peter Grajciar jediným Slovákom. Už v sobotu podpísal s týmto mužstvom štvorročnú zmluvu žilinský útočník Ivan Lietava.

Jozef Sliacky

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM