Martin Károly Krimi

Za 4 hodiny rozdali 200 pokút a zobrali 31 vodičákov

Za účelom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky na cestách Banskobystrického kraja, bola v stredu (2.6.) v čase od 14.00 do 18.00 hodiny vykonaná dopravno-bezpečnostná kontrola. Išlo o spoločný výkon služby policajtov kraj

Ako aj policajtov oddelenia špeciálnych kontrol a oddelenia mýtnej polície. Do akcie sa zapojili aj študenti Strednej odbornej školy PZ z Bratislavy. Kontrola bola zameraná na dodržiavanie predpísanej rýchlosti, zákaz požívania alkoholických nápojov, na odhaľovanie priestupkov v cestnej premávke, na technický stav autobusov a úžitkových motorových vozidiel, kontrolu ich hmotnosti a taktiež na diaľničné nálepky. Dopravná akcia prebiehala v okresoch Banská Bystrica, Zvolen a Žiar nad Hronom. Do akcie bolo celkom zaradených 45 policajtov dopravnej polície a 18 študentov SOŠ.

Policajti zaznamenali celkom 275 priestupkov. Z toho 200 priestupkov bolo vybavených v blokovom konaní na mieste, 6 bolo postúpených príslušnému orgánu. Za pokutu nezaplatenú na mieste bol zadržaný vodičský preukaz 31 vodičom. Alkohol bol zistený u 2 účastníkoch cestnej premávky, z toho u 1 vodiča motorového vozidla a u 1 cyklistu. 1 motocyklista jazdil bez ochrannej prilby. Ďalej bolo zaznamenaných 146 priestupkov za rýchlosť, 17 za nesprávne osvetlenie, 14 za bezpečnostné pásy,** 7 za technický stav a po 2 priestupky za telefonovanie počas jazdy, nesprávne predchádzane a nesprávny spôsob jazdy. 2 priestupky boli za bezpečnostné prestávky u nákladných motorových vozidiel a **67 priestupkov bolo za neoznačenie motorového vozidla nálepkou.

Zdroj KR PZ SR BB

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM