Monika Obrtalová Krimi

Za vraždu dostal doživotný trest

Doživotný trest pre 42-ročného Zoltána Keku z obce Kleňany v okrese Veľký Krtíš potvrdil dnes odvolací Krajský súd v Banskej Bystrici. Najprísnejší trest mu uložil Okresný súd v Banskej Bystrici za to, že zavraždil svojho otca. Voči verdiktu prvostu

Zoltán 6. augusta minulého roku asi hodinu pred polnocou po predchádzajúcom popíjaní alkoholu a následnej hádke zaútočil v chodbe rodinného domu na svojho 65-ročného otca. Potom ako ho najprv viackrát udrel hrubou palicou odzadu do hlavy, vyšiel na dvor, tam zobral hrubšiu siahovicu a v dome ňou ubil otca na smrť.

Nebola to prvá vražda, ktorej sa dopustil. Podobne vo februári 1994 zavraždil aj svojho starého otca. Vtedy dostal dvanásťročný nepodmienečný trest, ktorý si aj odpykal. Na otca vlani zaútočil po tom, ako najprv spolu popíjali a ten mu odmietol dať hrniec, v ktorom si chcel syn pripraviť večeru. S tým, že je jeho a ak si chce variť, tak nech si riad kúpi. Konflikty medzi nimi sa stávali častejšie a Zoltán tvrdí, že vraždy sú dôsledkom toho, ako ho matka a starý otec vychovávali. V rodine platil tvrdý patriarchát a Zoltána v detstve i neskôr týrali psychicky i fyzicky. Často z domu preto utekal a bol rád, ak ho prichýlili susedia.

Tvrdí, že otca zabiť nechcel, chcel ho len potrestať za príkorie, ktoré mu neustále spôsoboval. Potom ako ho usmrtil sa poumýval, prezliekol a išiel peši asi sedem kilometrov k policajtom, aby im oznámil, čo urobil.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM