Jakub Forgács Krimi

ZÁBERY z miesta nešťastia: Pri Zvolene sa stala hromadná nehoda!

Škody za tisíce eur a viacerí zranení. Taká je bilancia hromadnej dopravnej nehody neďaleko Zvolena. Pozrite si zábery priamo z miesta búračky.

Ilustračný obrázok k článku ZÁBERY z miesta nešťastia: Pri Zvolene sa stala hromadná nehoda!
Zdroj: Policajný zbor SR

V pondelok večer o 18:00 došlo k hromadnej dopravnej nehode na štátnej ceste I/50 neďaleko Zvolena. „Vodič (50) z Kováčovej viedol Hyundai i20 v smere od Detvy do Zvolena, pričom v dôsledku nevenovania pozornosti vedeniu vozidla spôsobeného požitím alkoholu pre jazdou, prešiel pri prejazde tiahlej pravotočivej zákruty do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcimi tromi osobnými autami,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Renault Thalia, Škoda Octavia a Renault Thalia boli nárazom odhodené do protismeru, kde následne došlo ešte k zrážke ďalších áut Škoda Octavia, Peugeot 406 a Škoda Felícia. „U vodiča (50) Hyundai i20 bol zistený pozitívny výsledok počas dychovej skúšky na alkohol, pričom nameraná hodnota u neho predstavovala 1,07 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje viac ako 2 promile alkoholu v krvi,“ pokračovala Kováčiková.

„Pri nehode došlo k zraneniu vodičky (41) zo Zvolena, ktorá viedla Peugeot 406 a zranila sa aj ďalšia Zvolenčanka (33), vodička Škody Felícia. Dodatočne, po zadokumentovaní miesta dopravnej nehody bolo nahlásené aj zranenie spolujazdca (10) z Renaultu Thalia. Podľa doterajších zistení ide u všetkých zranených o ľahké zranenia, pri ktorých sa predpokladá, že by si mali vyžiadať dobu práceneschopnosti do 7 dní. Celkové škody, ktoré pri dopravnej nehode vznikli, boli vyčíslené na nie menej ako 16 500 eur,“ informovala policajná hovorkyňa.

Ako uviedla Kováčiková, v súvislosti s touto hromadnou dopravnou nehodou, pod ktorú sa podpísala nezodpovedná jazda pod vplyvom alkoholu už bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „V súčasnosti jej vyšetrovania naďalej prebieha (čakáme na doručenie kompletných lekárskych správ zranených osôb a takisto na definitívne vyčíslenia škôd). Vodičovi (50) bol na mieste dopravnej nehody zadržaný vodičský preukaz,“ dodala.

Hromadná zrážka áut neďaleko Zvolena v obrazoch
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM