Stanislav Černák Rôzne

Záhadný úkaz na sídlisku: Kto vyhadzuje tenisky na elektrické káble?

Spolu 6 párov tenisiek visí nad hlavami obyvateľov zvolenského sídliska Sekier pri konečnej autobusov. Jednotlivé páry sú spolu zviazané šnúrkami a prevesené cez elektrické káble. A navyše ide o značkovú obuv. Vyčíňa na sídlisku teniskový fantóm?

Ilustračný obrázok k článku Záhadný úkaz na sídlisku: Kto vyhadzuje tenisky na elektrické káble?
Foto: Stanislav Černák

V minulosti bolo na elektrických kábloch vidieť len pár topánok, no momentálne sa na elektrickom vedení sa nachádza až šesť párov tenisiek. Kto ich tam vyhadzuje? Je to jeden človek – akýsi teniskový fantóm? Alebo to robí viac ľudí nezávisle na sebe?

„Všimla som si to. Vôbec tomu nerozumiem. Tie tenisky museli byť drahé, ja by som ich nevyhodila,“ pousmiala sa Sekierčanka Ingrid.

Viacerí ľudia sa nad týmto úkazom pozastavili. „Vždy sa zadívam na tie topánky, ale neprekáža mi to. Podľa mňa to aj niečo symbolizuje, ale to zrejme vie, len ten, kto ich tam vyhodil,“ prezradila pani Zuzana. „Podľa mňa má každý pár iného majiteľa. V podstate je to zaujímavé,“ doplnil ju Peter.

Vešanie tenisiek na káble môže mať viacero významov a takýto fenomén sa objavil aj vo viacerých slovenských mestách a taktiež aj v zahraničí. Hovorí sa, že takéto „odloženie“ topánok môže symbolizovať úmrtie, rozchod alebo dokonca aj lokalitu, kde sa predávajú drogy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM