Baculík Tomáš Kultúra

Zájazdový program DJGT je v máji nabitý, hrá sa aj vo Viedni či Zlíne

Mimoriadne nabitý zájazdový program má v máji Divadlo J. G. Tajovského (DJGT) vo Zvolene. Okrem viacerých slovenských miest sa činohra predstavila, alebo ešte len predstaví aj v Rakúsku a v Českej republike.

Zvolenskí divadelníci uviedli v pondelok, 17. mája na scéne Theater Brett v hlavnom meste Rakúska koncert svetoznámych melódií Music Time. Repertoár, ktorý už niekoľko rokov uvádzajú na domácej scéne zahrali najmä pre Slovákov žijúcich vo Viedni a to na základe dlhodobej spolupráce DJGT s Rakúsko-slovenským kultúrnym spolkom.
Významným zájazdom bolo aj hosťovanie DJGT v Divadle Heineken Tower Stage v Bratislave. Činohra sa tu predstavila v stredu, 19. mája s inscenáciou Smrť v ružovom, ktorá nedávno oslávila svoju 100. reprízu. Dramatický príbeh na základe živote a piesní Edith Piaf pochádza z pera Ľubomíra Feldeka.
DJGT sa v piatok, 21. mája predstaví aj publiku v českom Zlíne. Pozvanie dostali na 15. ročník festivalu Setkání2010Stret­nutie.
Festival je zameraný na dramaturgické novinky, prvé uvedenia dramatických textov, adaptácie a pôvodnú dramatickú tvorbu v českých a slovenských divadlách. DJGT, ktoré sa už festivalu viackrát s úspechom zúčastnilo, predtaví tento rok svoj rodinný muzikál autorov Petra Markova a Zdeňka Bartáka Cesta okolo sveta za 80 dní. Muzikál mal na doskách DJGT premiéru v novembri 2009. Na zlínsky festival príde podporiť kolektív inscenácie aj jej režisér a choreograf Gustav Skála.
Ďalším festivalom, na ktorom sa zvolenské divadlo zúčastní v júni, tesne po skončení domáceho festivalu Zámocké hry zvolenské, budú Dotyky a spojenia v Martine. DJGT sa tam predstaví 23. júna s inscenáciou Pavla Kohouta Erós.[left][/left]

Zdroj : TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM