Správy Komunálne voľby

Zámer zrušiť krajský súd označil Kašper za nezmysel: Vie už, či bude kandidovať?

To, že Krajský súd v Banskej Bystrici ostáva, je podľa slov poslanca NR SR Igora Kašpera víťazstvo regiónu. Vyjadril sa aj ku svojej možnej kandidatúre.

Ilustračný obrázok k článku Zámer zrušiť krajský súd označil Kašper za nezmysel: Vie už, či bude kandidovať?
Zdroj: TASR /Ján Krošlák

Pôvodný zámer zrušiť Krajský súd v Banskej Bystrici bol podľa poslanca Národnej rady SR Igora Kašpera (Sme rodina) nezmyslom napísaným od stola v Bratislave. „Banskobystrický krajský súd je zachovaný v plnej miere. Bolo to veľké víťazstvo nie iba pre mňa, ale pre celý región,“ povedal v diskusii v TASR TV poslanec na margo schválenia súdnej reformy v parlamente.

Čo hrozilo?

„Krajský súd v Banskej Bystrici bol druhý najväčší na Slovensku. Ak by sa to presunulo do Žiliny, ľudia z Rimavskej Soboty, Brezna, Lučenca by chodili na odvolacie konania tam a strávili by tým celý deň,“ konštatoval poslanec s tým, že rušenie viac ako sto rokov existujúceho súdu by iba predĺžilo trvanie súdnych konaní.

Hnutie Sme rodina sa podľa neho podobným spôsobom angažovalo aj v prípade zdravotníckej reformy, kde videli riziko rušenia menších nemocníc v regiónoch. „Boli sme v nemocniciach v regiónoch, hovorili sme s ich riaditeľmi, aj s ľuďmi, aby sme zachránili aj tie menšie nemocnice,“ tvrdí.

Igor Kašper sa vyjadril aj k možnej kandidatúre v nadchádzajúcich voľbách. Chce sa uchádzať o kreslo župana? Viac sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM