Správy

Zamestnanci zvolenskej nemocnice ukázali srdcia. Na dobrú vec vyzbierali vyše 200 kg šatstva

Oblečenie pre deti aj dospelých, obuv, posteľná bielizeň a dokonca skrinky, či televízor pomôžu a spríjemnia život občanom, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi.

Ilustračný obrázok k článku Zamestnanci zvolenskej nemocnice ukázali srdcia. Na dobrú vec vyzbierali vyše 200 kg šatstva
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Zamestnanci Nemocnice Zvolen, člen skupiny Agel, opäť preukázali, že majú zmysel pre dobročinnosť. Počas pravidelne organizovanej vianočnej zbierky zozbierali viac ako 200 kg šatstva. Informovala o tom Alžbeta Sivá, hovorkyňa Agel SK.

Oblečenie pre deti aj dospelých, obuv, posteľná bielizeň a dokonca skrinky, či televízor pomôžu a spríjemnia život občanom, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi. Tentokrát vyzbierané veci poputovali do Komunitného centra „Romano Jilo“, ktoré zriadilo mesto Zvolen a pôsobí v rámci Odboru sociálnych vecí, zdravia a rodiny.

„Práca Komunitného centra „Romano Jilo“ je zameraná na poskytovanie sociálnych služieb. Poskytujeme sociálne poradenstvo, pomoc pri uplatňovaní práv, pomoc pri príprave na školskú dochádzku, zabezpečujeme preventívne aktivity a záujmové činnosti smerujúce k zmene sociálnych podmienok v danej komunite. Vážime si podporu a pomoc každého charakteru. Ďakujeme zamestnancom Nemocnice Zvolen. Všetko čo nám darovali zužitkujeme,“ povedal odborný pracovník komunitného centra Mgr. Miroslav Kováč pri preberaní zbierky.

Vianočná zbierka šatstva je v poradí treťou zbierkou, ktorú Nadácia Agel zorganizovala v spolupráci s humanitárnymi a charitatívnymi organizáciami na Slovensku. Počas celého novembra sa do nej zapojilo deväť nemocníc, ktorým sa podarilo vyzbierať spolu viac ako jeden a pol tony šatstva a ďalších potrieb.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Zbierka zdravotníkov zo zvolenskej nemocnice
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM