Nicole Regecová Kultúra

Zámocké hry prekonali minuloročnú návštevnosť: Videli ich tisícky Zvolenčanov!

43. ročník Zámockých hier zvolenských je za nami. Medzinárodný divadelný festival uzatvorila komédia Charleyho teta v podaní domáceho Divadla J.G. Tajovského. Koľko divákov dokopy zavítalo na predstavenia?

Ilustračný obrázok k článku Zámocké hry prekonali minuloročnú návštevnosť: Videli ich tisícky Zvolenčanov!
Zdroj: TASR

Slávnostné otvorenie Zámockých hier sa uskutočnilo v piatok 3. júna. Pre dážď sa ale nemohla uskutočniť predpremiéra Charleyho tety. Tak sa premiéra i prvá repríza sa presunuli do sály DJGT. Zvolenské divadlo sa rozhodlo na základe neuskutočnenej predpremiéry a veľkého záujmu o nový titul odohrať na záver festivalu ešte jedno predstavenie. To nahradilo minuloročnú premiéry Arzenik a staré dámy.

„Počtom divákom sme ešte o niekoľko stoviek prekonali vlaňajšiu návštevnosť,“ uviedla vedúca oddelenia marketingu DJGT Gabriela Valentínyová. Približne 5 000 divákov videlo dokopy 14 predstavení. Aj keď počasie si v posledných rokoch s organizátormi často zahráva, tento rok z 12 predstavení, plánovaných na zámocké nádvorie, iba dve presunuli pre dážď do útrob divadla.

Po minuloročnom odchode opernej časti Zámockých hier, sa dramaturgia festivalu otvorila širšej žánrovej ponuke. Tento rok festival hostil balet aj muzikál, uviedol rozprávky pre deti i súčasné hry, hudobnú drámu či večne klaunskú paródiu. Zvolen teda tento rok hostili desať divadiel, z toho štyri české.

Čítajte tiež:

Veľký PREHĽAD cien kúpalísk: Koľko zaplatíme za vodné radovánky vo Zvolene a okolí?

FOTO: Zvolenská polícia oslavuje 25 rokov. Začínala s jedným autom a piatimi pištoľami

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM