Nicole Regecová Kultúra

Zámocké hry zvolenské prišli s novinkou: Pridané predstavenie v závere festivalu!

43. ročník zámockých hier je už v plnom prúde. Dokonca sa pomaly blíži ku koncu. Milovníci divadla sa však stále majú na čo tešiť. Kedy si užijú pridané predstavenie úspešnej veselohry?

Ilustračný obrázok k článku Zámocké hry zvolenské prišli s novinkou: Pridané predstavenie v závere festivalu!
Zdroj: DJGT

Slávnostné otvorenie Medzinárodného letného divadelného festivalu Zámocké hry zvolenské sa uskutočnilo začiatkom júna za prítomnosti vzácnych hostí. Riaditeľka Divadla J. G. Tajovského Jana Raffajová sa poďakovala všetkým, ktorí podporili 43. ročník festivalu. No pre náhly neutíchajúci dážď sa nemohla uskutočniť predpremiéra Charleyho tety – hoci diváci i herci čakali do posledného momentu a služby boli pripravené vyutierať lavice i javisko na zámku do sucha a spustiť predstavenie.

Premiéra i prvá repríza veselohry sa teda presunuli do sály DJGT. Inscenácia v réžii Martina Kákoša zožala úspech a potlesky na otvorenej scéne. Atmosféru podčiarkli melodické piesne živej kapely a vynikajúce herecké výkony. Zvolenské divadlo sa preto rozhodlo, na základe neuskutočnenej predpremiéry a veľkého záujmu o nový titul, odohrať Charleyho tetu na záver festivalu. Namiesto plánovanej minuloročnej premiéry Arzenik.

Pridaná repríza veselohry zvolenského divadla sa uskutoční v nedeľu 19. júna. V prípade dobrého počasia, sa diváci už môžu tešiť sa Charleyho tetu priamo na nádvorí Zvolenského zámku, v pravej nefalšovanej atmosfére.

Už zakúpené lístky na Arzenik a staré dámy budú platné na Charleyho tetu. V prípade, že divák nemá záujem o zmenený titul, môže vstupenky vrátiť v pokladni DJGT.

Čítajte tiež:

Žena, ktorá život zasvätila folklóru. V centre mesta vzdajú hold zosnulej Zvolenčanke

Výber najlepšieho, čo ponúka týždeň. Pestrý prehľad akcií vo Zvolene

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM