Jakub Forgács Kultúra

Zámocké hry zvolenské zaujali návštevníkov. Predstavenia videlo vyše 5 200 ľudí

Milovníci divadla si vo Zvolene prišli na svoje. Okrem Divadla J.G. Tajovského sa na medzinárodnom festivale predstavilo ešte ďalších 12 divadelných scén, okrem slovenských aj dve z Českej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Zámocké hry zvolenské zaujali návštevníkov. Predstavenia videlo vyše 5 200 ľudí
Zdroj: DJGT

Viac ako 5200 divákov zhliadlo počas uplynulý troch týždňov celkom 22 predstavení 45. ročníka medzinárodného letného divadelného festivalu Zámocké hry zvolenské (ZHZ). Okrem zvolenského Divadla J.G. Tajovského, ktoré v premiére uviedlo muzikál Balada pre banditu, sa predstavilo ešte ďalších 12 divadelných scén, okrem slovenských aj dve z Českej republiky.

"Tento ročník Zámockých hier zvolenských navštívilo presne 5247 divákov a viaceré predstavenia boli vypredané do posledného miesta. Počasie prialo našej premiére muzikálu Balada pre banditu, aj hosťujúcim divadlám, ako napríklad Městskému divadlu Brno, Radošinskému naivnému divadlu či Štúdiu L+S. Ohlas mali aj predstavenia zaradené do sály divadla v rámci Festivalových dozvukov. Diváci mohli tento rok navštíviť 15 žánrovo rôznorodých titulov. Teší nás, že priazeň festivalu zachovávajú nielen diváci, ale aj mnohé hosťujúce divadlá, ktoré sa do Zvolena opakovane rady vracajú,“ uviedlaiaditeľka divadla Jana Raffajová.

Ako ďalej uviedla, zvolenské divadlo vstupuje v septembri do svojej jubilejnej 70. sezóny. Pri tejto príležitosti predstaví zaujímavú ponuku pripravovaných inscenácií.*** „Jubileum sa tiež pretaví do podujatí pre verejnosť a rôznych sprievodných materiálov, ako je napríklad obsiahla kniha Sedemdesiat sezón DJGT či výnimočný divadelný kalendár. Centrálnou oslavou jubilea bude októbrový galavečer, ktorý spojí históriu so súčasnosťou a privíta viacerých vzácnych hostí,“*** doplnila.

Tradičným otvorením novej divadelnej sezóny bude 7. septembra 2018 úvodný galavečer MOTÝĽ 2018. Prinesie očakávané mená víťazov diváckej ankety o najpopulárnejšiu herečku – herca – inscenáciu uplynulej sezóny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM