Správy

Zanedbaná Hrnčiarska ulica zmenila tvár. Dnes je z nej moderná pešia zóna, FOTO

Celá táto časť mesta sa v uplynulých dvoch rokoch výrazne zmenila, keďže sa čiastočne vynovila aj tamojšia základná škola a obnovou spojenou so zateplením prešla aj oproti stojaca materská škola.

Ilustračný obrázok k článku Zanedbaná Hrnčiarska ulica zmenila tvár. Dnes je z nej moderná pešia zóna, FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR

Modernú pešiu zónu vytvorili stavebníci v uplynulých mesiacoch na Hrnčiarskej ulici vo Zvolene. Zóna prepája frekventovanú Kozačekovu ulicu a Bystrický rad, nachádzajúcu sa v susedstve železničnej stanice Zvolen mesto. Magistrát získal na projekt obnovy tohto vnútrobloku takmer 800.000 eur z eurofondov.

„Na Hrnčiarskej ulici medzi školou a škôlkou došlo k výmene asfaltu za priepustný povrch z dlaždíc. Osadili sa nové lavičky, pribudli fontánka s pitnou vodou, kvetináče, odpadkové koše a stojany na bicykle,“ uviedol vedúci odboru územného plánovania Mestského úradu vo Zvolene Peter Kašša.

Výruby stromov boli nahradené inými, vhodnejšími drevinami s prevahou líp. Pribudli tiež kríky a ozdobné trávy v kvetináčoch.

Celá táto časť mesta sa v uplynulých dvoch rokoch výrazne zmenila, keďže sa čiastočne vynovila aj tamojšia základná škola a obnovou spojenou so zateplením prešla aj oproti stojaca materská škola.

Zábery z Hrnčiarskej ulice vo Zvolene si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Modernú pešiu zónu vytvorili v uplynulých mesiacoch na Hrnčiarskej ulici
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM