Martina Jančiarová Kultúra

Zatočte s nudou s PREHĽADOM na týždeň. Vo Zvolene a okolí sa máme na čo tešiť

Chcete sa zabaviť či odreagovať po ťažkom dni? Pre Zvolenčanov máme hneď niekoľko tipov na trávenie nadchádzajúcich siedmich dní.

Ilustračný obrázok k článku Zatočte s nudou s PREHĽADOM na týždeň. Vo Zvolene a okolí sa máme na čo tešiť
Foto: Nicole Regecová

STAČÍ CHCIEŤ, STAČÍ MAŤ RÁD (VÝSTAVA)

Od 12. 7. 2016 do 26. 8. 2016 v čase otváracej doby Lesníckeho a drevárskeho múzea

Do 26. augusta máte možnosť navštíviť výstavu prác, ktoré vytvorili klienti DSS Symbia. V Lesníckom a drevárskom múzeu nájdete všetko, čo klienti vyrobili, od keramiky až po pletené vecičky. Výstava pripomína 25 rokov poskytovania sociálnej služby v DSS Symbia.

UROB LEPŠIE FOTKY SO SVOJIM FOŤÁKOM ČI MOBILOM

Každý druhý a štvrtý utorok v mesiaci o 17:00, Stará radnica

Radi fotíte vo voľnom čase a neviete, či všetko robíte správne? V tom prípade sú stretnutia nadšencov fotografovania práve pre vás. Ak sa zastavíte, budete môcť diskutovať so skúsenými fotografmi a určite sa naučíte aj zopár šikovných trikov, ako svoje fotografie vylepšiť.

JOGAgust vo Fun zóne

Každú augustovú stredu o 7:00, Fun zóna (Námestie SNP)

Ak máte pocit, že ste celí dolámaní, už dlho ste sa nehýbali či žijete v každodennom strese, zastavte. Najlepšie rovno na zvolenskom námestí priamo vo Fun Zóne. Každú stredu počas celého augusta tam bude prebiehať cvičenie jogy so skúsenou lektorkou.

KORÁLIKY NIELEN Z KLOKOČA

Do konca augusta v čase otváracej doby Lesníckeho a drevárskeho múzea

Ľudia sa už od nepamäti túžili skrášľovať a to aj pomocou rôznych ozdôb. Na výrobu šperkov používali najmä prírodné materiály. V Lesníckom a drevárskom múzeu máte do konca augusta jedinečnú možnosť navštíviť výstavu, v ktorej nájdete koráliky nielen z Klokoča. Vystavené sú tu ozdoby aj z Ameriky, Afriky, Oceánie či Austrálie.

STRATENÍ V MNÍCHOVE (BAŽANT KINEMATOGRAF)

12. augusta 2016 o 21:00, Námestie SNP

V piatok v našom meste zastaví už po štrnástykrrát filmový autobus Bažant Kinematograf. Prvým premietaným filmom na námestí bude Stratení v Mníchove od režiséra Petra Zelenku. Sir „P“, deväťdesiatročný papagáj, ktorý kedysi patril Edouardovi Daladierovi sa v roku 2008 ocitne v Prahe, ako živá relikvia z dôb Mníchovskej dohody. Sir „P“ po svojom majiteľovi dodnes opakuje niektoré dôležité informácie a tak ho unesie český novinár. Kontroverzné citácie tak vyvolajú medzinárodný škandál.

OLDIES PARTY

12. augusta 2016, Nočný bar Hotela Poľana

Máte niekedy chuť si vypočuť najväčšie hity minulých desaťročí? V tom prípade zavítajte do Nočného baru Hotela Poľana, kde si môžete spolu s DJ Sklenárom zaspomínať na tie najlepšie evergreeny.

THE GRAND RETRO SHOW

13. augusta 2016 o 12:00, Námestie SNP a Grand Hotel Vígľaš

Pre milovníkov historických vozidiel je tu opäť zaujímavá akcia. Už túto sobotu budete mať jedinečnú možnosť pozrieť si tie najkrajšie veterány, zažiť retro módnu prehliadku či vychutnať si vystúpenie Ľudovej hudby Ďatelinka. Hlavný program sa odohrá v Grand Hoteli Vígľaš, ale aj v našom meste si budete môcť tieto historické vozidlá prezrieť. Budú totiž vystavené na Námestí SNP od 11:00 do 11:30. Preneste sa v čase do doby, keď ešte tieto vozidlá brázdili naše cesty.

POWERMIX

13. augusta 2016, Ministry of fun Zvolen

Aj túto sobotu miestny klub Ministry of fun pripravuje poriadnu party. Do rytmu na parkete vám budú hrať DJ JOHNY DE CITY a DJ MUSTEE. Príďte si užiť sobotňajšiu noc!

KOBRY A UŽOVKY ( BAŽANT KINEMATOGRAF)

13. augusta 2016 o 21:00, Námestie SNP

Ďalším premietaným filmom na námestí bude Kobry a Užovky od režiséra Jána Prušinovského. Užovka je stratený vo svojom živote, má už skoro štyridsať, nemá ženu ani prácu a má pocit, že dostáva poslednú šancu niečo so sebou urobiť. Jeho brat Kobra je nezodpovedné dieťa a feťák, ktorý býva s ich večne opitou matkou. Vo chvíli, keď sa ukáže, že Užovka by mohol byť konečne šťastný, sa objaví jeho brat.

WILSONOV (BAŽANT KINEMATOGRAF)

14. augusta 2016 o 21:00, Námestie SNP

V nedeľu sa z námestia prenesieme do obdobia po prvej svetovej vojne a budú sa riešiť vraždy. V jednom zapadnutom meste, kdesi v strednej Európe chce primátor Dangl pripojiť mesto k Spojeným štátom americkým. Avšak v meste útočí tajomný vrah, ktorého je nutné vypátrať. Na pomoc prichádza Aaron Food, muž v dlhom kabáte a klobúku, spoločnosť mu bude robiť mladý Josef Eisner. A honba za vrahom sa môže začať!

Čítajte tiež:

Správy, ktoré najviac zarezonovali medzi Zvolenčanmi: TOP 5 článkov týždňa

Veľkolepé oslavy 80. výročia zvolenského hokeja: Proti sebe sa postavia majstri

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM