Stanislav Černák Rôzne

Zaujímavé zistenia meteorológov: V Sliači takmer padli dva rekordy za jediný deň!

Začiatok októbra bol chladný. Po chvíli sa to však zmenilo v opačný extrém. V Sliači zaznamenali meteorológovia jeden teplotný rekord a druhý vyrovnal namerané hodnoty z roku 1966. A to všetko počas jedného dňa!

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé zistenia meteorológov: V Sliači takmer padli dva rekordy za jediný deň!
Zdroj: TASR

Všetci, čo sa nevedia vzdať slnka, sa však mohli po chladnom začiatku mesiaca radovať. Zavítalo k nám opäť príjemne teplé počasie. „Kým minulý piatok padal v Mníchove sneh a v Alpách zažili snehovú kalamitu, na Slovensku bolo cez uplynulý víkend nezvyčajne teplo,“ uvádzajú meteorológovi­a SHMÚ.

Podľa informácií Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu rekordy minimálnej dennej teploty vzduchu zaregistrovali v sobotu (12.10.2013) v Sliači, a to 12,1 °C. Ani raz od roku 1951 tam nebola minimálna teplota vzduchu taká vysoká. Ešte v ten istý deň zaznamenali v Sliači vyrovnanie rekordu z roku 1966. Priemerná denná teplota bola 16,2 °C.

Paradoxom sú napríklad nízke teploty, ktoré namerali v Dudinciach. V noci z nedele (13.10.) na pondelok klesla teplota v tomto kúpeľnom mestečku iba na 1,4 °C.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM