Tomas Gemza Rôzne

Zavedením poplatkov sa zaoberá aj správca nemocnice vo Zvolene a Krupine

Zavedenie plných poplatkov za služby, ktoré nesúvisia so základnou lekárskou starostlivosťou, je na programe dňa už aj v nemocniciach vo Zvolene a Krupine. Obe spravuje spoločnosť Agel Sk.

„Zavedením poplatkov sa zaoberáme, nepadlo však zatiaľ žiadne konkrétne rozhodnutie,“ uviedla pre TASR bez ďalších podrobností hovorkyňa Agel Sk Andrea Beňová. „Za výkony, ktoré sú plne hradené z verejného zdravotného poistenia, žiadna naša nemocnica poplatok nevyberá. Ak sú však výkony hradené čiastočne, alebo nie sú hradené vôbec, za tie si zdravotnícke zariadenia môžu vyberať poplatky podľa legislatívy SR,“ dodala.
Aj keď sa v regionálnej tlači objavili správy o zatvorení geriatrického oddelenia nemocnice vo Zvolene, Beňová hovorí, že správca neplánuje žiadne oddelenie zatvoriť.
„Nemocnica Zvolen je poskytovateľ ústavnej zdravotnej starostlivosti a tým pádom je z hľadiska prevádzkovania jednotlivých zdravotníckych činností ako organizácia plne a stopercentne závislá na tom, aký rozsah zdravotnej starostlivosti si u nás objednajú zdravotné poisťovne. Všetku zdravotnú starostlivosť, ktorú si u nás zdravotné poisťovne objednajú, budeme dôsledne a plnohodnotne poskytovať. Na druhej strane zdravotnú starostlivosť, ktorú si u nás zdravotné poisťovne neobjednajú (nezazmluvnia), poskytovať nebudeme, pretože o takéto služby nemá zdravotná poisťovňa záujem,“ pripomenula.

Zdroj: TASR Foto: ilustračné/Global24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM