Eva Drugdová Kultúra

Záver júla prinesie do Zvolena poriadnu dávku akcií. Pozrite si TOP 10 týždňa

Ak aj vy chcete prázdninovať naplno, nepreseďte voľné dni doma. Čo všetko sa dá zažiť v uliciach nášho mesta?

Ilustračný obrázok k článku Záver júla prinesie do Zvolena poriadnu dávku akcií. Pozrite si TOP 10 týždňa
20
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Koncert Juraj Hellebrandt

24. júla 2017 o 20.00, Anaháta o.z., Hviezdoslavova 16, Zvolen

Hudobník pochádzajúci zo Slovenska vám predstaví pár skladieb a v prípade záujmu prebehne malý workshop, na ktorom predvedie techniku hry na handpanové nástroje. Juraj vytvára relaxačno-energickú smršť nostalgických a zároveň divokých rytmov a tónov.

Zuzana Suchánková / Koncert v Čajovni na zámku

25.7.2017 o 19.00, Čajovňa na zámku

Zuzana Suchánková patrí k tomu najlepšiemu, čo slovenská scéna ponúka v rámci folkovej a bluesovej hudby. Jej sólové vystúpenie v spojení s jedinečným prostredím nádvoria Zvolenského zámku prinesie príjemný zážitok.

Letné kino SNG na Zvolenskom zámku

25. júla 2017 o 21.00, nádvorie Zvolenského zámku

Letné kino na Zvolenskom zámku ešte stále pokračuje. Aj tento týždeň si budete môcť pozrieť kvalitné snímky klubovej produkcie domácej a zahraničnej filmovej scény. Čakajú vás ešte dve premietania. 25. júla sa môžete tešiť na film Purpurový vrch a 27. júla nevynechajte snímku Toto je náš svet. Letné kino prebieha na nádvorí Zvolenského zámku a v prípade nepriaznivého počasia sa presúva do interiéru.

Stredy v knižnici

26. júla 2017 o 10.00, Krajská knižnica Ľ. Štúra

V krajskej knižnici je každú stredu počas prázdninových mesiacov júl a august v dopoludňajších hodinách od 10.00 do 12.00 pripravený zábavný program pre prázdninujúce deti. Čakajú ich hry, tvorivé dielne a iné aktivity.

Henna v Čajovni na zámku

28. júla 2017 o 13.00, Zvolenský zámok

V Čajovni na zámku sa v piatok popoludní bude konať verejné maľovanie hennou, kde sa môže zúčastniť každý, kto si chce dať niečo vytvoriť.

Deep purple revival

28. júla 2017 o 21.00, Jack's Pub

V piatok večer sa milovníci hudby môžu tešiť na skvelé vystúpenie skupiny Deep purple revival, ktoré sa bude konať v Jack's Pube na zvolenskom námestí.

Dni obce Kováčová

28. – 30. júl 2017, Kováčová

Počas víkendu na Kováčovej nevynechajte poriadnu oslavu, ktorá začína už v piatok večer divadelným predstavením a slávnostným otvorením. V sobotu nebudú chýbať rôzne súťaže a bohatý kultúrny program, no a v nedeľu sa oslavy ukončia slávnostnou omšou a posedením.

Festival GUČA umenia

28. – 29. júla 2017, bývalé Kino Pokrok Zvolenská Slatina

Vo Zvolenskej Slatine sa môžete pozrieť na 5. ročník festivalu GUČA umenia, na ktorom sa kvalitná alternatíva muzika stretáva s divadlom, diskusiami, cestopismi, vizuálnym umením, literatúrou a filmom. Festival už v piatok podvečer o 18:00 hod. otvorí sólo koncertom slovenský pesničkár Nany Hudák. Headlinerom piatkového večera je raperské duo Vec a Škrupo.

Letné jazdecké preteky na Masarykovom dvore

29. júla 2017 o 9.00, Vígľaš Pstruša

Letné preteky v parkúrovom skákaní, sú ďalšími zo série pretekov usporiadávaných na Masarykovom dvore. Príďte sa koncom leta pokochať krásou koní a vychutnať si pestrý letný sprievodný program.

Júlové nedele budú patriť deťom

30. júla 2017 o 17.00, Fun zóna

Každú nedeľu počas prázdnin sa deti vo Fun zóne budú môcť tešiť na skvelý program a výnimkou nebude ani posledná júlová nedeľa. Vašim ratolestiam sa predstaví Divadlo NAtraKY s predstavením Rozprávkový vláčik. Nuda však nehrozí ani nasledujúce týždne a zábavný program pre deti bude pokračovať aj v auguste.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Letné dni na zvolenskom námestí
20
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM