Stanislav Černák Správy

Zavítajú k nám tvrdí chlapi z USA: Pri Zvolene budú cvičiť vojaci špeciálnych amerických jednotiek!

Do centra výcviku pri Zvolene prídu naozaj tvrdí chlapíci. Zavítajú k nám totiž vojaci špeciálnych amerických jednotiek.

Ilustračný obrázok k článku Zavítajú k nám tvrdí chlapi z USA: Pri Zvolene budú cvičiť vojaci špeciálnych amerických jednotiek!
Zdroj: TASR

Na Slovensko príde v prvom polroku 2015 cvičiť niekoľko stoviek zahraničných vojakov. Pôjde najmä o ozbrojené sily z USA, Česka, Poľska, Maďarska či Rakúska. Vláda v stredu odobrila ich prítomnosť na území Slovenska. A vojaci z cudziny zavítajú i do Lešti. Na cvičenie tam prídu členovia špeciálnych jednotiek Spojených štátov a to už onedlho.

Vo výcvikových priestoroch sa zahraniční vojaci zúčastnia vyše tridsiatky naplánovaných cvičení. Od 24. februára do 15. marca bude napríklad v Žiline, Kamenici nad Cirochou a v Centre výcviku Lešť cvičiť do 110 vojakov zo špeciálnych amerických jednotiek. Až do 500 amerických vojakov príde na Slovensko v marci. Na Lešti budú nacvičovať zásah v zastavanej oblasti. So sebou si privezú aj techniku s výzbrojou. Zásahy v obývanej zóne budú nacvičovať u nás aj Poliaci, ktorých v dvoch termínoch príde do 150.

Pre zaujímavosť, cvičenie na Slovensku majú naplánované napríklad aj maďarskí vojenskí potápači či Česi, ktorí budú precvičovať zásah pri živelných katastrofách a spoluprácu v rámci leteckých operácií. Okrem toho sa uskutočnia na Slovensku cvičenia vojenských chemikov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM