Správy

Zažili ste už deti na univerzite? Vo Zvolene je to možné, nastúpili ich celé desiatky

Cieľom projektu je motivovať deti objavovať nové poznatky o lese a získať zručnosti, ktoré im poslúžia v ďalšom štúdiu a živote.

Ilustračný obrázok k článku Zažili ste už deti na univerzite? Vo Zvolene je to možné, nastúpili ich celé desiatky
Zdroj: TASR

Celkom 35 žiakov z piatich základných škôl (ZŠ) bude v školskom roku 2021/2022 spoznávať les, lesnícku vedu a výskum prostredníctvom interaktívnych prednášok so slovenskými lesníkmi. Projekt, známy pod názvom Detská lesnícka univerzita, organizuje už po dvanásty raz Národné lesnícke centrum (NLC) vo Zvolene spolu s partnermi, ktorými sú Vojenské lesy a majetky SR a Lesy SR.

Motivovanie objavovať

Cieľom projektu je motivovať deti objavovať nové poznatky o lese a získať zručnosti, ktoré im poslúžia v ďalšom štúdiu a živote.

Podľa hovorcu NLC Jána Lichého v prvej odbornej prednáške s názvom Les, to nie sú len stromy a zvieratá lektorka Anna Sliacka z odboru komunikácie štátneho podniku Lesy SR priblížila žiakom všetky podoby lesov na Slovensku, ich produkčné i mimoprodukčné funkcie a systém hospodárenia v lesoch. „Prednášku doplnili aktivity lesnej pedagogiky zamerané na poznávanie stromov, čím lesné pedagogičky z NLC podporili Medzinárodný deň stromov, pripadajúci na 20. októbra,“ dodal hovorca.

Pokračovanie nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM