Stanislav Černák Rôzne

Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest vo Zvolene

Najromantickejší deň v roku je opäť tu a zaľúbení premýšľajú, ako najlepšie stráviť Valentína. Niektorí ľudia vymýšľajú originálne darčeky, iní zase organizujú fascinujúce výlety. No romantiku si môžete užiť aj vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest vo Zvolene
Zdroj: TASR

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo, aby ste sa cítili so svojou polovičkou príjemne a pritom si nepredstavujete stráviť 14. február iba v reštaurácií? Máme pre vás päť tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju lásku a nič tým určite nepokazíte. Obyčajná prechádzka v príjemných častiach Zvolena poteší snáď každého. Aj takto sa totiž dá oslavovať Valentín.

Pustý hrad

Pustý hrad je dominantou Zvolena. Množstvo Zvolenčanov aspoň raz vyliezlo a pozrelo si tento skvost, ktorý má svoje čaro aj v zime. Zaľúbené páry naň môžu absolvovať romantickú prechádzku so zaslúženou odmenou – krásnym výhľadom na Zvolen aj okolie. Pre mnohé páry je v tom určite aj symbolika. Úprimne, koľkí z vás sa odhodlali prvýkrát pobozkať svoju partnerku práve na Pustom hrade?

„Pustý hrad znamená pre Zvolenčanov veľa. Síce, keď som hore stúpala, tak som lapala po dychu, ale potom prišla zaslúžená odmena. Zvolen ako na dlani, pokoj, rovnováha a určitá sloboda. Najkrajšie to samozrejme je, keď sme tam so svojou láskou. V zime som tam ešte nebola – s partnerom zvažujeme, že by sme zobrali aj našu malú dcérku a vyšli hore. Uvidíme podľa počasia,“ povedala napríklad Lucia (30).

Zvolenský zámok

Zvolenský zámok je ďalšou historickou dominantou nášho mesta a navyše miestom, ktoré doslova ovplýva romantickou atmosférou. Veď nie nadarmo sídli na nádvorí zámku aj sobášna sieň, kde bývajú sobášne obrady. Vyberte sa so svojím miláčikom na nádvorie, poprechádzajte sa po okolí zámku, alebo sa pozrite na stále expozície Slovenskej národnej galérie.

„Viacerým kamarátom som tu bola na svadbe. Je síce pravda, že momentálne som nezadaná, ale viem si predstaviť, že by som sem šla so svojim partnerom. Keď tak pátram vo svojej pamäti, pamätám si z tínedžerských čias, že práve na lavičke pri zámku som dostala prvýkrát pusu od chlapca, ktorý sa mi veľmi páčil,“ priznala sa nám a zaspomínala si Jana (32).

Záhradkárska oblasť nad Zlatým Potokom (Bakova Jama)

Medzi top romantické miesta Zvolena sme vybrali aj oblasť nad sídliskom Zlatý Potok. Keď si trošku vyšľapete menší kopček nad základnou školou, naskytne sa vám vskutku krásny výhľad na mesto. A nielen to! Budete mať možnosť si užiť jeden druhého v tichosti prírody. A ak by sa vám málilo, nezabúdajte, že z Bakovej Jamy vedie lesná cesta až priamo do sliačskych kúpeľov.

„Veľmi rád chodievam či už v zime alebo v lete nad záhradky na Zlatom Potoku. V zime sa tu dá krásne poprechádzať a nie ste ničím a nikým rušený. V lete som tam neraz zobral polovičku a deku a iba tak sme si ľahli na voľné priestranstvo a pozorovali padajúce hviezdy. Romantika ako vyšitá,“ prezradil Stanislav (29).

Bienska dolina

Ďalšou z možností, kam vyraziť so svojou polovičkou počas Valentína je aj Bienska dolina. Prechádzka v spoločnosti milovaného cez úzku cestičku pohladí na srdci i duši. Ak sa rozhodnete odbočiť z cesty, tak vedzte, že nad chatkami je viacero postriežok, kde môžete prežiť naozaj romantické chvíle.

„Do Bienskej doliny chodievam zväčša na hríby a sám, ale párkrát som sa tam bol prejsť so svojou polovičkou. Má to svoje čaro,“ povedal Západniar Peter (47).

„Bolo to už síce dosť dávno, ale doteraz si spomínam, ako som sa prechádzal v Bienskej doline s priateľkou. Vyšli sme si aj na kopec, kde bola v strede postriežka. Okrem krásneho výhľadu nezabudnem ani na tie krásne sladké pusy. Všade navôkol kľud ticho a iba ja a moja priateľka,“ vyznal sa Stanislav.

Okolie Môťovskej priehrady

Zaľúbené páry sa môžu vybrať aj k Môťovskej priehrade. Prechádzka okolo nej je naozaj prekrásna. Budete mať čas jeden pre druhého a samozrejme môžete sa pokochať peknou prírodou. Niekomu môže stačiť prechádzka po hrádzi, odvážnejší môžu skúsiť priehradu obísť celú. Dá sa zvoliť aj zlatá stredná cesta a potárať sa okolo chatovej oblasti. A kto by chcel, môže vyjsť krásnym prostredím až na Zálužnú, odkiaľ sa vám naskytne ďalší pekný výhľad.

„Pamätám si, ako veľmi som dávno chcel zapôsobiť na jedno dievča, ktoré nebolo zo Zvolena. Rozmýšľal som, kam ju vziať. Priehrada bola vtedy krásne zamrznutá, tak sme sa šli prejsť po ľade. Korčule sme nemali. Šmykali sme sa, smiali… Po čase nám už začala byť zima, tak sme si boli bližší a vtedy padla aj prvá naša pusa,“ spomínal si napríklad Zvolenčan Milan.

A ak sme vás našimi valentínskymi tipmi náhodou predsa len nepresvedčili, môžete si za romantikou odskočiť aj ďalej od Zvolena, napríklad do takého hlavného mesta. Aj Banská Bystrica totiž ponúka dostatok miest, kde si užijete spoločné chvíle so svojou polovičkou, veď si to pozrite sami..

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM