Správy

Zdravotníci na to nie sú sami: Vo zvolenskej nemocnici pomáhajú kapucíni, FOTO

Práca vo zvolenskej nemocnici na oddelení pre ľudí s novým koronavírusom nie je len o duchovnej podpore. Kapucíni pomáhajú všade tam, kde je to potrebné.

Ilustračný obrázok k článku Zdravotníci na to nie sú sami: Vo zvolenskej nemocnici pomáhajú kapucíni, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Na oddelení pre pacientov s ochorením COVID-19 vo zvolenskej nemocnici dobrovoľne pomáhajú traja kapucíni z Raticovho vrchu v Hriňovej v Detvianskom okrese. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Trojica dobrovoľníkov

„S bratmi sme si povedali, že chceme a ideme pomôcť. Povedal by som, že neviem, či pomáham ľuďom ja alebo v istom zmysle oni pomáhajú mne. Nedá sa jednoznačne povedať, že pomáham len ja. Nastúpili sme do už idúceho vlaku, čiže zohratého zdravotného personálu, ktorí svoju prácu vykonáva obdivuhodne, čo nás veľmi povzbudzuje,“ uviedol jeden z dobrovoľníkov, 26-ročný študent Matej Zbranek.

Okrem neho pomáhajú aj dvaja kňazi Anton Majerčák a Vladimír Polák. V dennej zmene je vždy jeden z nich.

Všade, kde je potrebné

Práca vo zvolenskej nemocnici na oddelení pre ľudí s novým koronavírusom však nie je len o duchovnej podpore. Kapucíni pomáhajú všade tam, kde je to potrebné. „Pacientom pomáhajú pri každodenných činnostiach, ako sú toaleta, umývanie zubov, holenie, polohovanie, jedenie. Na prvý pohľad pracujú ako každý pracovník. Práce a činnosti na oddelení zvládajú s pokorou,“ poznamenala vrchná sestra jedného z oddelení pre pacientov s novým koronavírusom Katarína Liptáková.

„Kňazi, ako ich familiárne voláme, vnášajú na oddelenie možnosť vyrozprávať sa a posťažovať sa. Niekedy vypočuť si toho druhého a na chvíľu sa zastaviť, vie pomôcť viac než podanie lieku,“ ukončila.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Vo zvolenskej nemocnici pomáhajú traja kapucíni z Raticovho vrchu
4
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM