Jakub Forgács Rôzne Správy

Zdravotníci zo zvolenskej nemocnice vyzbierali vyše 180 kg šatstva pre komunitné centrum

Krásna pomoc zvolenských zdravotníkov. Vďaka ich zbierke budú mať krajšie Vianoce aj sociálne znevýhodnené skupiny obyvateľstva.

Ilustračný obrázok k článku Zdravotníci zo zvolenskej nemocnice vyzbierali vyše 180 kg šatstva pre komunitné centrum
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica Zvolensa zapojila do celoslovenskej vianočnej zbierky šatstva. Projekt Nadácie Agel aj v tomto roku podporili desiatky zamestnancov, ich materiálna pomoc skočila v rukách pracovníkov zo zvolenského komunitného centra.

Spoločnými silami sa vyzbieralo viac ako 180 kilogramov šatstva, obuvi, posteľnej bielizne a hračiek. Veci z nadačnej zbierky dostanú sociálne znevýhodnené skupiny obyvateľstva, ako aj obyvatelia ohrození rizikom sociálneho vylúčenia.

„Charitatívna zbierka poputuje sociálne slabším rodinám a občanom mesta Zvolen. Naše komunitné centrum je už dnes pripravené sprostredkovať distribúciu vyzbieraného šatstva. Tých ľudí, ktorým teplé a čisté oblečenie pomôže bude veľa,“ uviedla Želmíra Jonášová zo zvolenského komunitného centra.

"Veci zo zvolenskej nemocnice boli už na prvý pohľad veľmi pekné. Starostlivo čisté, doslova určené pre rodiny. Všetky veci sme pred odovzdaním ešte prezreli. Našli sme medzi nimi aj veľa hračiek, čo ma obzvlášť teší. Verím, že naša charitatívna podpora bude prerozdelená pre rodiny, ktoré sa o svoje deti príkladne starajú,“ povedala Ivana Janzová, správkyňa Nadácia Agel.

V období adventu osem zdravotníckych zariadení zbieralo čisté, nepoškodené šaty pre deti aj dospelých, obuv, hračky, školské potreby a vybavenie domácnosti. Výsledkom empatie a súdržnosti sú stovky kilogramov šatstva, ktoré ešte poslúžia ľuďom v núdzi.

V OBRAZOCH: Zbierka zdravotníkov zo zvolenskej nemocnice
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM