Krimi

Žena (63) zažila mrazivé chvíle: Vo Zvolene sa odohral lúpežný prepad

Polícia informovala, že pri autobusovej zastávke na Jesenského ulici vo Zvolene došlo k lúpežnému prepadu. Tu sú ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Žena (63) zažila mrazivé chvíle: Vo Zvolene sa odohral lúpežný prepad
Zdroj: Dnes24.sk

Vyšetrovateľ vo Zvolene obvinil zo zločinu lúpeže 21-ročného mladíka zo Zvolena. Podľa polície, v piatok 1.12. o 5.45 ho­dine, pri autobusovej zastávke na Jesenského ulici vo Zvolene, lúpežne prepadol 63-ročnú ženu zo Zvolena.

„Od chrbta ju chytil za kabelku, ktorú držala v ruke a snažil sa jej ju z ruky vytrhnúť. Poškodená si kabelku pevne držala a pritom, ako o ňu zápasili, spadla na zem. Až vtedy sa obvinenému podarilo kabelku poškodenej z rúk vytrhnúť a z miesta ušiel. Poškodenej žene krádežou kabelky v ktorej mala osobné doklady, peňaženku, mobilný telefón a ďalšie osobné veci, spôsobil škodu odhadnutú na 1140 eur. Spôsobil jej aj zranenia s predpokladanou dobou liečenia 5 týždňov,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Tá zároveň dodala, že po lúpežnom prepadnutí, páchateľ utekal smerom na nákladnú stanicu a stratil sa v priľahlých uliciach, aj keď žena volala o pomoc, ulice boli prázdne a nikto ju nepočul. „Náhodne išla okolo policajná hliadka, ktorá žene pomohla. Podľa popisu okamžite začali po páchateľovi pátrať. Ešte v ten istý deň, jeden muž priniesol na políciu veci, ktoré patrili poškodenej. Našiel ich na chodníku smerom od sídliska Zlatý Potok do mesta,“ povedala Faltániová.

Krajská policajná hovorkyňa dodala, že zvolenskí kriminalisti prostredníctvom operatívno-pátracej činnosti stotožnili a vypátrali páchateľa, po vykonaní procesných úkonov bol zo zadržania prepustený a stíhaný je na slobode. „Za tento zločin, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov,“ uviedla Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM