Správy Samospráva

Zimná údržba vyšla Zvolen poriadne draho: Stála o státisíce eur viac ako roky predtým

Dôvodová správa k prerokovaniu návrhu porovnáva aj sumy zimnej údržby vo Zvolene v minulých rokoch. Rozdiely sú priepastné.

Ilustračný obrázok k článku Zimná údržba vyšla Zvolen poriadne draho: Stála o státisíce eur viac ako roky predtým
Zdroj: TASR

Mesto Zvolen vyšla zimná údržba na svojom území v sezóne 2021/2022 na sumu takmer 730-tisíc eur. Vyplýva to z materiálu, v ktorom ju samospráva vyhodnocuje a predkladá na rokovanie mestského zastupiteľstva.

Zmeny a výkyvy

Podľa návrhu uznesenia, ktorým sa budú zvolenskí poslanci zaoberať na pondelkovom (25. 4.) zasadnutí, údržbu počas zimy robilo mesto približne na 105 kilometroch ciest a 121 kilometroch chodníkov. Vykonávali ju tri subjekty.

Materiál ďalej informuje, že spolu v zimnom období 2021/2022 zaznamenali vo Zvolene 12 dní sneženia. Dodáva, že v oblasti na Kráľovej a v Sekierskej doline bolo počasie chladnejšie s viacerými výjazdmi techniky na posyp a odstraňovanie závejov. „Celé zimné obdobie sa prejavilo nižším počtom dní so snehovými zrážkami,“ konštatuje s tým, že veľakrát však boli zmeny počasia a výkyvy teplôt. Uvádza sa v ňom tiež, že zásah techniky si vyžadovali aj ranné hmly, dažďové prehánky a výstrahy Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Ako to bolo v minulosti?

Dôvodová správa k prerokovaniu návrhu porovnáva aj sumy zimnej údržby vo Zvolene v minulých rokoch. Napríklad v sezóne 2020/2021, keď zaznamenali 13 dní sneženia, vyšla údržba na 445 250 eur. Zima 2019/2020 s deviatimi dňami sneženia sa skončila s účtom 397 039 eur.

Rokovanie zastupiteľstva sa začína v pondelok 25. apríla o 9.00 hod. vo veľkej zasadacej miestnosti na prízemí Mestského úradu vo Zvolene.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM