Stanislav Černák Hokej

Zlatý puk pre Mikulu! Bývalý tréner HKM je stále bez angažmánu

Počas sobotňajšieho galavečera, počas ktorého vyhlasovali najlepších hokejistov za uplynulú sezónu v ankete Zlatý puk zožal úspech aj zvolenský hokej. Najlepším trénerom Slovenska sa stal tréner majstrov Slovenska Peter Mikula.

Ilustračný obrázok k článku Zlatý puk pre Mikulu! Bývalý tréner HKM je stále bez angažmánu
Zdroj: TASR

Zlatý puk už v predstihu získal aj zvolenský kapitán Lukáš Jurík, ktorý sa dostal do all stars tímu extraligy. Peter Mikula v súboji trénerov predstihol o 3 body kormidelníka Slovana Bratislava Rostislava Čadu. Paradoxom však je, že najlepší tréner uplynulej sezóny je stále bez angažmánu.

Takéto ocenenie získal prvýkrát

Mikula získal cenu Ladislava Horského získal prvýkrát v kariére a ako prezradil, triumf v ankete Zlatý puk ho veľmi prekvapil. „V živote som nečakal, že budem stáť na tomto mieste. Je to pre mňa významné ocenenie. Stojí za ním veľká skupina ľudí, ktorí mi pomáhali. Vďaka patrí najmä hráčom, ktorí oduševnene bojovali, aby dostali Zvolen tam, kde teraz je. Vytvorili sme silnú, pracovitú, trpezlivú skupinu ľudí, ktorá slávila úspech,“ povedal úspešný tréner.

Hokejisti Zvolena sa tešili z titulu po dlhých dvanástich rokoch. Leví podiel mal na tom práve Mikula, ktorý dokázal stmeliť kolektív okolo skúsených lídrov Brabenca a Podkonického a to i napriek ťažkej ekonomickej situácii. „Podaril sa nám husársky kúsok. Mali sme vynikajúci vstup do sezóny, v úvode sme si vytvorili veľký bodový náskok. Pokiaľ neprišli zranenia, tak sme kráčali od jedného víťazstva k druhému. Vytvorili sme silný, jednoliaty kolektív, hrali sme kultivovaný a príjemný hokej. Vyvrcholením bolo, keď sme v závere minulého roka zdolali i Banskú Bystricu s Michalom Handzušom, neskorším víťazom Stanleyho pohára. Úspech vo finále ma neprekvapil, vlastne sa dá povedať, že každé iné umiestnenie by ma sklamalo,“ vyjadril sa Mikula.

Podľa neho nešlo vždy všetko tak ľahko, ako to na prvý pohľad vyzeralo. „Zažili sme počas sezóny aj ťažké chvíle, ale nikdy nie trenice a konflikty, ktoré by narušili náš cieľ. Celý rok sme žili vo víťaznej eufórii. Veril som v zisk titulu a vštepoval som to sebe i hráčom,“ dodal Mikula.

Predstihol dvoch českých trénerov

Mikula uspel v náročnej konkurencii, v hlasovaní o tri body predstihol kouča Slovana Bratislava Rostislava Čadu a o deväť bodov reprezentačného trénera Vladimíra Vůjteka. „Bolo pre mňa maximálne prekvapenie, že som získal cenu. Páni Čada a Vůjtek sú trénerské osobnosti, ktoré vedú mužstvá na svetovej úrovni. Jeden z nich dotiahol tím do štvrťfinále play off Západnej konferencie KHL, druhý do štvrťfinále majstrovstiev sveta. Uspieť v takejto konkurencii je niečo výnimočné, predsa len extraliga je súťaž o niečom inom. Preto si túto trofej veľmi cením,“ tešil sa 58 – ročný Peter Mikula.

Stále hľadá angažmán

Je preto paradoxné, že po zisku titulu si musel Mikula vo Zvolene „zbaliť kufre“. Vedenie HKM mu nedalo ponuku na predĺženie kontraktu, ktorý mu vypršal 30. apríla. Na verejnosť následne prenikli aj informácie o dlhoch, ktoré mal klub voči nemu. Mikula už dostal niekoľko ponúk na prácu, zatiaľ však všetky odmietol. „Momentálne si hľadám angažmán. Bohužiaľ musím priznať, že som sa ocitol v patovej situácii, nakoľko trénerské miesta sú už viac-menej obsadené. Na Slovensku je v tomto smere priestor obmedzený a čo sa týka zahraničia, musím čakať. Ponuky síce boli, ale nie dostatočne zaujímavé,“ dodal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM