Stanislav Černák Správy

Známa škola, v ktorej vyrástli generácie Zvolenčanov: Čoskoro sa začne s búraním bývalej ZŠ v Môťovej!

Podľa informácií zvolenského viceprimátora Juraj Družbackého, v najbližších dňoch by sa mal začať búrať strašiak Môťovej. Na mysli máme chátrajúcu budovu bývalej základnej školy.

Ilustračný obrázok k článku Známa škola, v ktorej vyrástli generácie Zvolenčanov: Čoskoro sa začne s búraním bývalej ZŠ v Môťovej!
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte v lete sme vás informovali o radikálnom kroku, ku ktorému pristúpilo Mesto Zvolen. Rozhodlo sa zbúrať chátrajúcu budovu bývalej základnej školy v Môťovej. Súťaž už prebehla a v najbližších dňoch začnú búracie práce.

„Do súťaže sa prihlásilo niekoľko záujemcov, najnižšia ponuka bola okolo 100 000 eur. Dodávateľ je už známy. Podpíšeme zmluvu, ktorú musíme zverejniť na mestskom webe. Zmluva musí nadobudnúť platnosť a potom sa bude už môcť začať s búraním, počítame, že to už bude v najbližších dňoch,“ vysvetlil pre Zvolen 24 viceprimátor Zvolena Juraj Družbacký.

Pôvodne sa rátalo so sumou 210 000 eur, napokon to bude o poznanie lacnejšie. „Dodávateľ, ktorý vyhral, to urobí tak, že dostane od mesta 100 000 eur s tým, že bude viazaný zmluvou, aby objekt zbúral a taktiež vyčistil pozemky do 19.decembra 2014,“ informoval Družbacký.

Po zbúraní chátrajúceho objektu a vyčistení objektov bude mesto ponúkať pozemky na bývanie na odpredaj. Táto plocha má viac ako 11 800 metrov štvorcových. „Mali by tam byť parcely pre približne 10 rodinných domov, ktoré budeme ponúkať jednotlivým záujemcom. Tí budú mať k dispozícii čistý pozemok na výstavbu rodinných domov,“ povedal ešte v júli zvolenský viceprimátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM