Jakub Forgács Samospráva

Známi funkcionári zverejnili majetkové pomery: K akému príjmu sa priznal Družbacký či Balkovičová?

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zverejnil na svojich stránkach majetkové priznania poslancov za rok 2013. Iba niektorí z nich však zverejnili svoje celkové príjmy. Pozrite, čo všetko priznali.

Ilustračný obrázok k článku Známi funkcionári zverejnili majetkové pomery: K akému príjmu sa priznal Družbacký či Balkovičová?
Foto: Stanislav Černák

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba pracoval v roku 2013 aj ako prevádzkar v banskobystrickom podniku. Priznal príjmy z výkonu verejného funkcionára vo výške 1 217,75 eur a príjem z iných zamestnaní 244,62 eur. Patrí mu tiež podiel (48/180) na pozemku v Krásnohorskom Podhradí.

Okres zastupujú piati poslanci

V zastupiteľstve Banskobystrického samosprávneho kraja náš okres zastupuje i Miroslav Kusein, ktorý aj v roku 2013 bol primátorom Zvolena. Okrem toho bol členom v jednom podniku a predsedom správnej rady univerzity. Priznal príjem 46 979,31 eur z výkonu funkcie verejného funkcionára. Priznal aj vlastníctvo bytu vo Zvolene, podielu na spoločných častiach, podieloch viacerých pozemkov, a polovičný podiel na záhradnej chatke vo Zvolene. Patrilo mu tiež zariadenie bytu a chatky, veci bežnej osobnej spotreby, peniaze v hotovosti a na účotch, ale aj cenné papiere.

Jozef Ježík ml. okrem práce v zastupiteľstve Banskobystrického samosprávneho kraja vykonával v roku 2013 aj funkciu lekára v dvoch zariadeniach a poslanca v Národnej rade SR a mesta Zvolen. Okrem toho pôsobil ako člen v správnej rade jednej spoločnosti. Z výkonu verejného funkcionára priznal príjem 23 713 eur a ďalších 30 814 zarobil výkonom iných funkcií alebo zamestnaní. Vlastnil tiež polovičný podiel na záhrade v Bacúrove, byt vo Zvolene, bankový účet, pôžičku tretím osobám a záväzky ako hypotekárny úver či pôžičku od tretích osôb.

V zastupiteľstve Banskobystrického samosprávneho kraja poslancuje aj Juraj Družbacký. Ten v uplynulom roku bol aj zástupcom primátora v meste Zvolen, členom dozornej rady v jednej spoločnosti a konzultantom v jednom podniku. Podľa jeho priznania zarobil z výkonu funkcie verejného funkcionára 31 952,70 eur a z iných funkcií alebo zamestnaní 14 899 eur. Priznal tiež vlastníctvo rodinného domu a jeden záväzok.

Lenka Balkovičová v roku 2013 pracovala okrem župného zastupiteľstva aj na Finančnom riaditeľstve SR a podnikala v ekonomickom poradenstve. Bola tiež poslankyňou mestského zastupiteľstva vo Zvolene. Z funkcie verejného funkcionára mala príjem 4 851,91 eur a z iných funkcií alebo zamestnaní 21 936,86 eur. Priznala tiež byt, garáž a záhradu vo Zvolene a dom s pozemkom v Podbrezovej.

V krajskom zastupiteľstve náš okres zastupoval aj Milan Čarnoký, ktorý v minulom roku pôsobil aj ako lekár v nemocnici a poslanec mesta Zvolen. Jeho príjmy z funkcie verejného funkcionára podľa priznania predstavovali 9 485,60 eur a z iných funkcií a zamestnaní to bolo 35 726,70 eur. V osobnom vlastníctve mal aj byt vo Zvolene, garáž a auto značky Toyota.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM