Webnoviny - Rôzne

ZSSK chce dať za údržbu a opravy 36 mil. eur

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Jozef JakubčoBRATISLAVA 29. apríla (WEBNOVINY) – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a.s. začala verejnú súťaž na vykonávanie údržby, neplánovaných opráv a periodických prehliadok železničných dráhových vozidiel. Predpokladaná cena za poskytovanie uvedených služieb od 1. augusta 2011 do 31. decembra 2012 dosahuje 36 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Osobný železničný prepravca plánuje použiť elektronickú aukciu na stanovenie poradia záujemcov v systéme iTender prostredníctvom Centrálnej obstarávacej agentúry, s.r.o. Nitra.

Súťaž je rozdelená na päť častí podľa regiónov Bratislava, Žilina, Košice, Zvolen a Nové Zámky. Uchádzači majú predložiť zoznam zmlúv na vykonávanie spomínaných služieb v rokoch 2008 až 2010 v minimálnej sumárnej výške 3 mil. eur a pre každú z piatich ponúkaných častí samostatne. O súťažné podklady je možné požiadať do 13. mája, lehota na predkladanie a otváranie ponúk je 27. mája. Ponuky uchádzačov budú viazané minimálne do 29. júla tohto roka.

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. začala svoju činnosť ako samostatný podnik od začiatku roka 2005 po rozdelení bývalej Železničnej spoločnosti, a.s. na dva subjekty. Spoločnosť prebrala aktivity v osobnej železničnej doprave. Eviduje základné imanie vo výške 212,441 mil. eur.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM