Marcel Mojžiš Krimi

Župan Maňka o zlodejskej akcii v jeho dome: Môžem byť pre niekoho nepohodlný

Vladimíra Maňku okradli v čase, keď vyrazil do zvolenského Divadla Jozefa Gregora Tajovského na premiéru novej hry. Zlodej, alebo zlodeji sa vlámali do domu a za pár minút ukradli cenné šperky. Banskobystrický župan si myslí, že v tomto prípade nemuselo ísť iba o obyčajnú krádež.

Neznámy zlodej v piatok večer úradoval v rodinnom dome banskobystrického župana Vladimíra Maňku. Vlámanie prebehlo ako blesková akcia. Stačilo iba pár minút a z príbytku politika zmizli drahé šperky. Škoda po zlodejskom vyčíňaní v príbytku manželov Maňkovcov je vyčíslená na 1 800 eur.

Šperky, ktoré z rodinného domu zmizli však neboli hocijaké. Manželka banskobystrického župana a europoslanca mala k ním citovú väzbu. „Niektoré z nich pochádzali od manželkinej mamy,“ prezradil denníku Plus 1 deň V. Maňka. Išlo však v skutočnosti páchateľovi iba o ukradnuté cennosti, ale je za týmto prípadom viac?

Vladimír Maňka má podozrenie, že by nemuselo ísť iba o obyčajnú krádež. „Môžem byť pre niekoho nepohodlný,“ povedal denníku Plus 1 deň. Banskobystrický župan rozmýšľa i o alternatíve, že zlodejská akcia priamo v jeho dome mohla byť aj určitým varovaním alebo pomstou.

Prípadom krádeže v rodinnom dome manželov Maňkovcov sa už zaoberajú muži zákona. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci krádeže vlámaním a porušovania domovej slobody.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM