Alžbeta Paulíková Rôzne

Zuzana Niščáková prezradila najvtipnejšiu príhodu z venčekov: Pikantný trapas, na ktorý sa nedá zabudnúť!

Venček je záverečný ples, na ktorý sa každý rok pripravujú desiatky mladých chlapcov a dievčat. Občas sa však počas tanečného večera prihodí aj niečo nečakané. Známa zvolenská učiteľka tanca nám prezradila práve takúto príhodu...

Ilustračný obrázok k článku Zuzana Niščáková prezradila najvtipnejšiu príhodu z venčekov: Pikantný trapas, na ktorý sa nedá zabudnúť!

Zuzana Niščáková je vo Zvolene azda najznámejšou učiteľkou tanca. Jej cesta na tanečný parket však nebola ľahká. Keď bola dieťa, robila rôzne športy, tance a chodila na tri kurzy spoločenského tanca, kde pokračovala aj počas strednej školy.

Otázka, ktorá ju vie pobaviť

Keď končila strednú, mesto Zvolen chcelo mať niekoho, kto by v budúcnosti robil tanečné kurzy. Zuzana Niščáková sa prihlásila do školy pre učiteľov tanca a od roku 1987 vykonáva vo Zvolene túto prax. Prvá škola, v ktorej robila tanečný kurz na venček, bola ZŠ na Zlatom potoku. Neskôr sa záujem rozširoval a dnes učí aj mimo Zvolena.

Pri kurzoch s deťmi sa učiteľ často dostáva do rôznych, možno aj vtipných, situácií. To, že Zuzana Niščáková je vo Zvolene najznámejšia učiteľka tanca, nie je vždy výhoda. Na venček pripravila už stovky žiakov. Prezradila, že ju preto vie pobaviť, keď príde za ňou dieťa a povie: A moja mama hovorila, že aj ju ste učili tancovať. To koľko máte rokov?

"Tak to je potom už taká úsmevná situácia a vravím si, že nechcem sa dožiť toho, keď príde za mnou dieťa a povie, že jeho starkú som učila,“ dodala Niščáková. Úsmevné situácie sa však stávajú aj priamo na venčeku. Zvolenská učiteľka tanca nám opísala jednu humornú situáciu, ktorá sa stala takpovediac v „priamom prenose“. Na túto story doteraz nezabudla a nečudo :)

Po trapase hurónsky smiech

„Deti mi prišli na venčeku poďakovať, prišiel mladý chlapec s dievčaťom a jeden z nich povedal: Ďakujeme vám, že ste z nás urobili dámy a panny. V celej sále nastal hurónsky smiech a myslím, že na toto nikto, kto tam vtedy bol, len tak ľahko nezabudne,“ povedala s úsmevom Z. Niščáková.

So známou zvolenskou učiteľkou tanca Zuzanou Niščákovou pre vás pripravujeme aj veľký rozhovor, ktorý si budete môcť prečítať na portáli Zvolen 24 už na budúci týždeň.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM