Stanislav Černák Futbal

Zvolen a futbal: Sídlo spoločnosti je v Lieskovci, domáce zápasy hrávame v Ružinej, ako to vlastne je?

Futbalová sezóna je v plnom prúde. Isto každý z fanúšikov postrehol, že MFK Lokomotíva Zvolen pôsobí v druhej najvyššej slovenskej súťaži. Zaujímavosťou je, že sídlo akciovej spoločnosti je v Lieskovci.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen a futbal: Sídlo spoločnosti je v Lieskovci, domáce zápasy hrávame v Ružinej, ako to vlastne je?
Zdroj: Dnes24.sk

To, že sa zrazu zvolenský klub ocitol v lepšej súťaži je výsledkom fúzie s futbalovým klubom z Ružinej. Toto je všetkým známe. Na ostatnom mestskom zastupiteľstve si však poslanec Vladimír Šedo všimol jednu zaujímavosť. Klub MFK Zvolen sa spolu s fúziou zmenil z eseročky na akciovú spoločnosť. Avšak to nie je jediné, načo bol poslanec zvedavý. Adresa akciovej spoločnosti je Hájik 7 v Lieskovci, pre­čo?

K tomu sa mu vyjadril ten najkompetentnejší, mestský poslanec a člen dozornej rady MFK Zvolen Jozef Ježík. „Tým, že sme chceli získať dotáciu od Slovenského futbalového zväzu na rekonštrukciu futbalového štadióna a v súťaži, v ktorej sme pôsobili, by bolo ťažké obhajovať naše záujmy, tak nastala takáto možnosť zlúčenia s klubom Ružiná. Napokon sa nám to podarilo tesne pred súťažou. Pretransformovali sme sa na MFK Lokomotíva Zvolen a. s., pod ktorého hlavičkou máme dve mužstvá. Jedno hrá druhú najvyššiu súťaž a béčko pôsobí v štvrtej lige,“ informoval.

„Adresa Lieskovca je uvedená kvôli tomu, lebo SFZ má určenú hranicu, podľa ktorej rozdeľuje skupiny Východ a Západ. Hranica prechádza tak, že Zvolen je zaradený do Západu a Lieskovec do Východu. A keďže Ružiná spadá do východnej časti, bola požiadavka od SFZ na určitú dobu, aby sme ostali pôsobiť v tej istej skupine. Čiže sme museli zmeniť aj sídlo spoločnosti, aby klub mohol zatiaľ pôsobiť vo východnej skupine. Tak sme to presťahovali do Lieskovca,“ vysvetlil Jozef Ježík.

Domáce zápasy však Lokomotíva hráva stále na ihrisku v Ružinej. Zvolenského fanúšika zaujíma najmä to, kedy bude môcť podporiť svoj klub v domácom prostredí. Ako je viditeľné, na futbalovom štadióne avizované rekonštrukcie nejak nie je vidieť. „Aj presunutie sídla spoločnosti je dočasné. Robíme všetko preto, aby sa čím skôr hrávali domáce zápasy už vo Zvolene,“ dodal Ježík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM