Správy Samospráva

Zvolen a okolie sa spájajú a chcú spolupracovať: Majú na to pádny dôvod

Milióny z eurofondov sú lákavé pre všetky obce a mestá. Chcú o ne zabojovať aj Zvolen a okolité obce.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen a okolie sa spájajú a chcú spolupracovať: Majú na to pádny dôvod
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Zvolen a okolie sa spájajú a spoločne chcú zlepšovať podmienky pre život svojich obyvateľov. „Mestá Zvolen a Sliač, obce Kováčová, Budča a Lieskovec pristúpili k vytvoreniu spoločného partnerstva. Na jeho základe šancu získať viac peňazí z eurofondov na rozvoj,“ informoval o tom hovorca Zvolena Martin Svatuška.

Cieľom programu Európskej únie je rozvoj regiónu a zlepšovanie životných podmienok pre jeho obyvateľov.

„Milióny z eurofondov sú lákavé pre všetky obce a mestá. Obzvlášť v období pokračujúcej koronakrízy, keď sú rozpočty samospráv čoraz viac napnuté. Ich vedúci predstavitelia dnes musia ešte dôkladnejšie zvažovať, kam nasmerovať peniaze, aby zabezpečili nielen plnenie základných úloh, ale aj rozvoj svojich miest a obcí,“ pripomína hovorca s tým, že ako jedna z možností sa javí čerpanie peňazí cez projekty prekračujúce hranice jednej obce či mesta.

Pri podpise memoranda o spolupráci primátorky Zvolena a Sliača a starostovia Kováčovej, Budče a Lieskovca poznamenali, že na tejto možnosti čerpania eurofondov pracujú od augusta. „Ak budeme spolupracovať, máme šancu, že získame z eurofondov viac peňazí, ako keď sa o ne budeme snažiť každý sám,“ zhrnula zvolenská primátorka Lenka Balkovičová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM