Jakub Forgács Správy

Zvolen bol ocenený za prácu s mládežou. Primátorka si cenu prevzala za účasti ministerky

Porota pri hodnotení brala do úvahy dopady ocenených projektov na život mladých v meste ale aj v rámci Slovenska a taktiež udržateľnosť výsledkov a sociálnu inklúziu, inovatívnosť a kreativitu projektu.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen bol ocenený za prácu s mládežou. Primátorka si cenu prevzala za účasti ministerky
4
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Úspešná spolupráca mesta Zvolen a Poradenského centra pre mladých Konekt bola v pondelok 21. októbra ocenená cenou Asociácie inštitúcií vzdelávania dospelých v kategórii samospráva. Cenu si primátorka mesta Zvolen Lenka Balkovičová prevzala za účasti ministerky školstva, vedy, výskumu a športu. Informovala o tom Ľubomíra Honíšková, hovorkyňa mesta Zvolen.

Porota pri hodnotení brala do úvahy dopady ocenených projektov na život mladých v meste ale aj v rámci Slovenska a taktiež udržateľnosť výsledkov a sociálnu inklúziu, inovatívnosť a kreativitu projektu. „Založením tradície vyhlasovania prestížnych ocenení vytvorila AIVD pred niekoľkými rokmi šancu upozorniť na výnimočné osobnosti, projekty a iniciatívy na trhu celoživotného vzdelávania a poskytnúť im väčšiu publicitu, ktorú si nepochybne zaslúžia,“ predstavil myšlienku ocenení prezident AIVD Klaudius Šilhár.

Hlavným cieľom spolupráce a spoločných aktivít Mesta Zvolen a Konektu – poradenského centra pre mladých je podpora osobnostného rozvoja, vzdelávania, zamestnanosti a zamestnateľnosti mladých ľudí. Nezabúda však ani na ich zotrvanie v meste. „Aktivita tohto zamerania je jedinečná nielen vo Zvolene, ale aj v celoslovenskom meradle, ako ukázalo toto prestížne ocenenie či spätné väzby zo strany Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny či Národnej agentúry mládeže – Iuventa,“ uviedla Honíšková.

Poradenské centrum pre mladých – Konekt vzniklo ako najvýznamnejší výstup z trojročného projektu „Záruky pre mladých ľudí na lokálnej úrovni“ vo Zvolene. Spoločný projekt Neziskovej organizácie Epic, Mesta Zvolen,  multisektorovej pracovnej skupiny a expertného fínskeho partnera z mesta Turku začal v januári 2017 a bol ukončený v auguste 2019.

Po skončení projektu je priamym pokračovateľom v napĺňaní vízie podpory mladých ľudí v meste Zvolen skupina okolo Konektu-u. „Konekt vznikol ako odpoveď na potrebu vytvorenia infobodu pre mladých ľudí v meste a rovnako pre pracovníkov s mladými ľuďmi z formálneho aj neformálneho prostredia. Vďaka partnerskej spolupráci s Mestom Zvolen a proaktívnemu prístupu jeho zástupkýň, Evy Hapčovej, Dagmar Weisovej i Juliany Kochlicovej Ištokovej sme v decembri 2018 získali priestory pre činnosť Konektu do bezodplatného nájmu. Od februára do augusta tohto roku traja koordinátori Konektu pomohli zorganizovať a zabezpečili v jeho priestoroch viac ako 50 podujatí s viac ako 400 návštevníkmi,“ dodala Honíšková.

Zábery z oceňovania nájdete v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Mesto Zvolen bolo ocenené za spoluprácu s Konektom
4
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM